AcasăȘTIRI EXTERNECadoul pe care Biden l-a oferit saudiților. Decizie istorică după ce a...

Cadoul pe care Biden l-a oferit saudiților. Decizie istorică după ce a plecat din Arabia Saudită cu „mâna goală”

Joe BidenCum îl copiază Casa Albă pe Klaus Iohannis. „Votanții lui Trump sunt un pericol pentru democrația, libertatea și drepturile noastre!” - VIDEO

Cetăţenii Arabiei Saudite vor putea obţine în curând vize de vizită în SUA pe 10 ani, în baza unui acord la care s-a ajuns în timpul vizitei preşedintelui Joe Biden în regat.

Ambasada SUA la Riad a anunțat sâmbătă că acordul va prelungi valabilitatea vizelor de vizitator pentru cetățenii saudiți de la cinci ani la 10 ani, începând cu 1 august, potrivit The National News.

Vizele pentru SUA, prelungite cu 5 ani

Călătoriile contribuie în mod semnificativ la economiile ambelor țări și întăresc legăturile dintre cetățeni, au spus autoritățile.

Numai în 2019, înainte ca pandemia să afecteze călătoriile internaționale, peste 150.000 de cetățeni saudiți au vizitat SUA.

Vizele prelungite vin după ce SUA au emis, de asemenea, o scutire de interviu de viză la începutul acestui an, ceea ce înseamnă că cetățenii saudiți în vârstă de peste 50 de ani sunt scutiți de a participa la interviuri în persoană pentru a reînnoi vizele de turist în SUA.

De asemenea, vine și pe măsură ce Regatul Unit a eliminat cerințele de viză pentru un număr de state din Golf și intenționează să elimine toate cerințele pentru cetățenii statelor CCG până în 2023, ceea ce înseamnă că aceștia pot vizita Regatul Unit fără a solicita mai întâi o viză.

Joe Biden, întâlnire cu prințul moștenitor

Biden s-a aflat într-o vizită de două zile în Arabia Saudită, care a început vineri cu o întâlnire cu Regele Salman.

Cele două țări au semnat mai multe acorduri și au discutat despre securitatea energetică și alimentară și cooperarea economică.

Aceasta a fost urmată de o întâlnire față în față cu prințul moștenitor al regatului, Mohammed bin Salman.

author avatar
Andreea Vlad
942 afisari

5 COMENTARII

  1. Statele unite au devenit un cerșetor îmbrăcat de Armani. Se pare că un petrol mai ieftin justifică orice ticăloșie și lipsă de principii.

  2. SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , nu postez , nema denghi de xleb , samagon si mahoarca .

  3. Andreea , cum se pupa ” a plecat cu ” mana goala ” cu ” cele doua tari au semnat mai multe acorduri ” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger