AcasăȘTIRI EXTERNECad ca MiG-urile. SUA pierd încă o aeronavă militară în doar 48...

Cad ca MiG-urile. SUA pierd încă o aeronavă militară în doar 48 de ore – VIDEO

Cad ca MiG-urile. SUA pierd încă o aeronavă militară în doar 48 de ore

Un elicopter al Marinei SUA s-a prăbușit joi seară în Imperial County, în California, la mai puțin de 48 de ore după ce un avion al Corpului de Marină s-a prăbușit în același comitat, ucigând toți cei cinci pușcași marini aflați la bord, potrivit autorităților.

Incidentul vine după alte câteva accidente la nivel național și a readus la viață preocupări legate de siguranța aviației militare – inclusiv din partea unor membri ai Congresului – care datează de mai mulți ani.

Au avut zile

Un reprezentant al Departamentului de Pompieri din Imperial County a declarat pentru Los Angeles Times că pompierii au fost chemați la ora 17:43 pe autostrada 78, în apropiere de Palo Verde, pentru a anunța că o aeronavă militară s-a prăbușit. Personalul militar din elicopter era conștient și putea comunica, a spus el.

„Pot să confirm că un elicopter al Marinei SUA s-a prăbușit astăzi pe un poligon de antrenament al Marinei SUA în apropiere de El Centro, California. conform rapoartelor noastre inițiale, toți cei patru membri ai echipajului de la bord au supraviețuit prăbușirii”, potrivit unei declarații a comandorului Zach Harrell, un ofițer de relații publice al Forțelor Aeriene Navale.

„Unul dintre membrii echipajului aerian a suferit o rană care nu pune în pericol viața și a fost transportat la un spital local”.

Elicopterul, un MH-60S Seahawk, s-a prăbușit în timp ce efectua un zbor de antrenament de rutină de la Naval Air Facility El Centro, a precizat Harrell într-o declarație ulterioară. El a precizat că elicopterul era repartizat la Escadrila de luptă maritimă cu elicoptere (HSC 3), cu baza la Stația aeriană navală North Island din comitatul San Diego.

Seria neagră continuă

Miercuri, un avion MV-22B Osprey s-a prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament în apropiere de Glamis, iar toți cei cinci pușcași marini aflați la bordul aeronavei au fost uciși.

Pe lângă cei pierduți în accidentul avionului Osprey, un alt militar a murit luna aceasta într-un accident aviatic în sudul Californiei. Locotenentul Richard Bullock, pilot al Marinei americane, a fost ucis pe 3 iunie când avionul său F/A-18E Super Hornet s-a prăbușit în deșert, în zona localității Trona, a precizat Marina într-un comunicat.

La 6 iunie, doi aviatori au fost răniți când un elicopter AH-64 Apache s-a prăbușit în apropierea unei baze militare din sudul statului Alabama, au precizat autoritățile. În martie, un MV-22B Osprey al Corpului de Marină al SUA s-a prăbușit în Norvegia și a provocat moartea a patru persoane.

author avatar
Tudor Borcea