AcasăȘTIRI EXTERNECa prin urechile acului. Portavionul american USS Dwight Eisenhower a trecut prin...

Ca prin urechile acului. Portavionul american USS Dwight Eisenhower a trecut prin Canalul Suez

Ca prin urechile acului. Portavionul american USS Dwight Eisenhower a trecut prin Canalul Suez

Canalul Suez nu este foarte important doar pentru comerțul internațional, cu aproximativ 50 de nave care trec zilnic prin el, ci și pentru operațiunile militare. Blocarea sa timp de aproape o săptămână de către Evergiven, o navă portcontainer gigantică de 220.000 de tone și cu lungime de 400 de metri, a reamintit, dacă mai era nevoie, acest aspect.

Consecințele acestui incident ar trebui totuși să fie limitate, operațiunile de eliberare a navei-container, despre care unii se temeau că ar putea dura „săptămâni”, fiind efectuate fără probleme.

„Între 180 și 200 de persoane au lucrat neobosit 24 de ore pe zi” la fața locului și până la „2.000 de lucrători care au furnizat servicii externe”, a declarat Autoritatea Canalului Suez (SCA).

Faptul rămâne că Suez este acum liber de toate obstacolele, începând cu 29 martie. Și, chiar dacă a fost necesar să treacă toate navele comerciale care se adunaseră în jurul său, portavionul  american USS Dwigth D. Eisenhower a putut să-l folosească, împreună cu escorta sa.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă al celei de-a 5-a Flote a Marinei SUA, responsabilă cu operațiunile navale din Orientul Mijlociu.

Până atunci, acest aeronaval (CSG IKE) naviga în estul Mediteranei. Și s-a presupus că Marina SUA îl va trimite în Marea Roșie, apoi în Golful Persic. Doar simple presupuneri, din moment ce US Navy nu mai comunică în avans zonele de dispunere a unităților sale.

SUA mulțumesc Egiptului

„Apreciem eforturile guvernului egiptean și ale Autorității Canalului Suez de a asigura siguranța pe această cale navigabilă critică pentru toate navele și pentru că a permis IKE CSG să tranziteze atât de repede pe acolo”, a salutat astfel viceamiralul Samuel Paparo, comandantul Flotei a 5-a.

Trecerea grupului aeronaval american a avut loc cu trei zile în umă. Pe lângă USS Dwight D. Eisenhower, grupul include crucișătorul USS Monterey și distrugătoarele USS Mitscher și USS Thomas Hudner, scrie Opex 360.

„În zona de operațiuni a Flotei a 5-a, IKE CSG va opera și se va antrena alături de parteneri regionali și va oferi sprijin operațiunii Inherent Resolve”, a informat Marina SUA.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
499 afisari

5 COMENTARII

  1. De ce nu scrii numele real al navei, Evergreen și legăturile dubioase cu diverse organizații? Pune și tu o foto cu traseul navei înainte de eșuare!!!

  2. Mai astfel de blocaje se faceau mereu in razboi rusii blocau sa nu se mai iasă
    Trebuie facut un deblocador strategic denumit Capitanul Traian…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger