AcasăȘTIRI EXTERNECa la Guantanamo: deținuți torturați cu muzică! Ce melodie erau forțați să...

Ca la Guantanamo: deținuți torturați cu muzică! Ce melodie erau forțați să asculte

Doi gardieni și un supervizor sunt acuzați că au torturat trei deținuți ai unei închisori din comitatul Oklahoma, în SUA, cu cel mai vizionat videoclip din istoria YouTube.

Trei deținuți – Daniel Hedrick, Joseph „Joey” Mitchell și John Basco – au depus astfel o plângere împotriva fostei administrații a închisorii, săptămâna trecută. Ei pretind daune de 75.000 de dolari.

Pedeapsă „crudă și inumană”

Potrivit unei anchete Insider, melodia „Baby Shark” a fost folosită de gardieni pentru a-i tortura pe cei trei, în 2019. Astfel, cei trei deținuți au fost încătușați și forțați să stea în picioare cu fața la perete, în timp ce melodia „Baby Shark” a fost redată în buclă și la un volum foarte mare.

Potrivit psihologului clinician John Mayer – citat în dosarul plângerii – cântece precum „Baby Shark” pot „provoca o reacție dureroasă în creier” din cauza „tonurilor înalte” și a sunetelor „stridente” care provoacă dureri în ureche, scrie Le Point.

Pedeapsa „crudă și inumană” a indus astfel „stres emoțional excesiv asupra deținuților”, potrivit procurorilor. De asemenea, se reamintește că astfel de metode fuseseră deja folosite la Auschwitz, ca și la Guantanamo.

Peste 9,5 miliarde de vizionări pe YouTube

În urma unei anchete interne, doi gardieni, Gregory Butler și Christian Miles, împreună cu supraveghetorul, Christopher Hendershott, au fost acuzați de cruzime.

Butler și Miles urmează să fie judecați în luna februarie. Clipul pentru copii „Baby Shark” a fost vizionat de peste 9,5 miliarde de ori din 5 noiembrie 2021. Cântecul are versuri foarte simple ( „Baby shark, doo doo doo doo doo doo doo” ) dar care, repetate obsesiv, pot cauza disconfort și stres.

author avatar
Tudor Borcea
861 afisari

3 COMENTARII

  1. Asta e adevarata fata a licuricilor !
    Cruzime si iar cruzime, iar altora le IMPUN respectarea ”drepturilor” omului !!!
    Perversiunea dusa la extrem !!!
    Veniti de luati lumina !

  2. ” „Baby shark, doo doo doo doo doo doo doo” ” – ce poate fi mai simplu pentru mintile infantile Borcea si colegii lui ziarici?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger