AcasăȘTIRI EXTERNECa la Auschwitz. Kim Jong-un instalează garduri electrificate cu 3300 de volți...

Ca la Auschwitz. Kim Jong-un instalează garduri electrificate cu 3300 de volți la frontiera cu China

Ca la Auschwitz. Kim Jong-un instalează garduri electrificate cu 3300 de volți la frontiera cu China

În plus de aceste garduri electrificate, autoritățile nord-coreene ridică și ziduri de beton la frontiera sino-coreeană.

„Construiesc ziduri de beton mai înalte decât un adult și întind fire prin care trece curent electric de 3.300 volți în toată zona”, a declarat o sursă pentru Daily NK. „Când liderul nord-coreean Kim Jong-un a semnat un ordin de construire a acestor bariere, proviziile, echipamentele și personalul au fost trimise în zonă”.

Zidurile nu se înalță peste tot, ci sunt instalate în funcție de condițiile din zonă, a precizat sursa. Primul teren al  proiectului a fost amenajat la 24 martie, în regiunea de frontieră a provinciei Chagang.

Se pare că lucrările de fortificare a frontierei au loc deoarece Kim Jong-un a emis o „directivă scrisă de mână” la cea de-a doua sesiune plenară a celui de-al optulea Congres al Partidului Muncii, luna trecută. Directiva conținea instrucțiuni pentru instalarea barierelor de beton și a gardurilor electrificate de-a lungul întregii frontiere cu China (peste 1400 km).

„Dumanul invizibil” din prima linie: infiltrarea virusului

Sursa a adăugat că liderul de la Phenian a spus că „pandemia Covid-19 este un dușman invizibil, iar frontiera cu China este prima linie”.

Kim a subliniat că directiva sa de a instala barierele și firele de înaltă tensiune se bazează pe experiența și lecțiile învățate în cadrul „luptei globale” împotriva pandemiei.

El a spus că barierele trebuie instalate pentru a preveni „infiltrarea virusului” și pentru a împiedica eforturile „inamicilor interni și externi de a provoca probleme în Coreea de Nord”.

Kim a subliniat că, în pofida faptului că a fost dislocată unitatea de elită Storm Corps (Divizia 11 din cadrul armatei Coreei de Nord) în zona de frontieră pentru a impune un blocaj și s-au înființat posturi de pază ascunse la fiecare 20 de metri, unii nord-coreeni au continuat să se angajeze în contrabandă transfrontalieră.

Deoarece există „limite umane” în a securiza granița, el a subliniat că instalarea barierelor și a firelor de înaltă tensiune au fost necesare pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei.

Să fie gata până la iarnă

După emiterea acestei directive, Comitetul Central al partidului a emis un ordin către Ministerul Securității Statului, Ministerul Apărării, Departamentul Statului Major General al Armatei Populare Coreene și Biroul Politic General pentru a garanta alocarea cimentului ,cuprului și altor materiale necesare proiectului.

Sursa a declarat pentru Daily NK că sectoarele economice și unitățile  aferente au achiziționat toate materialele necesare.

Autoritățile nord-coreene au trimis și unități speciale de ingineri militari pentru a participa la lucrări.

„Kim Jong Un a cerut ca lucrările construcției barierelor de beton și a firelor de înaltă tensiune să fie finalizate înainte de începutul exercițiilor militare de iarnă din acest an, în luna decembrie. De aceea oamenii spun că în provincia Chagang, unde au început deja construcțiile, sunt de cinci ori mai mulți militari decât civili”.

Între timp, Ministerul Securității Sociale ar fi primit ordin să monitorizeze îndeaproape locuitorii din provincia Chagang pentru a descuraja orice „tendințe neobișnuite” și să consolideze sistemele de supraveghere din zonă. Guvernul a cerut un control mai puternic asupra rezidenților din zona de frontieră cu China. Care se vor vedea în și mai mare dificultate de a-și duce traiul zilnic.

author avatar
Tudor Borcea
379 afisari

6 COMENTARII

  1. Pasaportul de vaccinare tot un drac.Doar ca e mai ieftin.Cum vedeti voi numai barna din ochii altora.

  2. ” Orice ingradire , orice zid ridicat in calea libertatii produce o forta iluzorie si incetineste solutionarea conflictelor . CONSTRUCTORUL ESTE UN TULBURATOR AL UMANITATII . Nu-si imagineaza deloc ca indeamna la libertate , invita la plecare si aventura ” . Nici un zid sau gard electrificat nu este inexpugnabil in fata dorintei de LIBERTATE !

  3. Va doriti ,voi astia care comentati p-aci,libertate ca boii jugul..Recunosc ,astia de pe aici sunt mai smecheri si mai parsivi,vor scoate pasaportul de vaccinare.Ca sa plecati acum va obliga sa va vaccinati adica sa fiti cobai.Data viitoare va vor baga in fund o sonda detectoare de covid ,iar cu prima ocazie or sa va puna sa va schimbati sexul.Dobitoci mai sunteti.

  4. Imi cer scuze , dobitoaca e mamuska care m-a scuipat in sant la Tiraspol , mai bine imi baga o sonda-n cur si ma arunca in Nistru .

    • Ai dreptate mai bine incinerat decat sa parfumez spatiul virtual cu bashini de pupaza .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger