AcasăȘTIRI EXTERNEButoiul cu pulbere din Orientul Mijlociu. Directorul programului nuclear din Iran, ASASINAT

Butoiul cu pulbere din Orientul Mijlociu. Directorul programului nuclear din Iran, ASASINAT

nuclearButoiul cu pulbere din Orientul Mijlociu. Directorul programului nuclear din Iran, ASASINAT

Omul de știință iranian Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi, un personaj important în programul de energie nucleară al țării, a fost asasinat în Damavand, la est de Teheran. Potrivit mai multor rapoarte din presă, Fakhrizadeh-Mahabadi ar fi fost însoțit de garda sa de corp atunci când un kamikaze s-a năpustit asupra lui, la intrarea în orașul Absard.

Mohsen Fakhrizadeh

Mohsen Fakhrizadeh era directorul programului nuclear iranian.

Fakhrizadeh a fost ucis prin împușcare, dar înainte de împușcare, mașina sa a fost oprită cu o explozie. Mai multe persoane ar fi fost, de asemenea, ucise în incident, dar nu au fost încă identificate.

În timp ce televiziunea de stat iraniană a confirmat asasinarea, Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizației pentru Energie Atomică din Iran, a negat rapoartele, spunând că toți oamenii de știință din domeniul nuclear sunt în siguranță.

foto httpsifpnewscomtop iranian nuclear scientist fakhrizadeh assassinated

O sursă din apropierea lui Fakhrizadeh susține că acesta nu este încă mort și se află în stare critică.

Omul de știință avea 59 de ani conducea proiectul nuclear al Iranului, fiind și profesor de fizică la Universitatea Imam Hussein din Tehran.

Nimeni nu a revendicat asasinatul, deocamdată. Patru oameni de știință angajați în programul nuclear iranien au fost asasinați de israelieni între 2010 și 2012.

author avatar
Andreea Vlad
651 afisari

1 COMENTARIU

  1. Jidanii n-a auzit de Onu? Cu siguranta nu poti sa faci centrala atomica ca iti mor inginerii. Apelezi la Onu si impui restrictii nu omori la plezneala. Ce ar insemna sa omoare si ei Insteini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger