AcasăȘTIRI EXTERNEBusculadă în Nigeria, cu zeci de morți. Oamenii s-au călcat în picioare...

Busculadă în Nigeria, cu zeci de morți. Oamenii s-au călcat în picioare pentru mâncare – VIDEO

nigeriaBusculadă în Nigeria, cu zeci de morți. Oamenii s-au călcat în picioare pentru mâncare - VIDEO

Tragedie de proporții în Nigeria. Cel puțin 31 de oameni au murit și șapte au fost răniți într-o busculadă creată sâmbătă, 28 mai, la un eveniment caritabil din statul nigerian Rivers. Cele mai multe victime sunt copii, transmite CNN.

Incidentul a avut loc la un club local de polo din Port Harcourt, unde Biserica penticostală Kings Assembly din apropiere a organizat o acțiune de donații, cu scopul de a „oferi speranță” celor aflați în nevoie.

Oamenii au venit să ceară mâncare la biserică

Evenimentul caritabil anual, cunoscut drept „Shop for Free” (cumpără gratis – n.r.), trebuia să înceapă la ora 9 dimineața, dar multe persoane au sosit încă de la ora 5 sau chiar de vineri seara pentru a-și asigura locul la coadă, a declarat Grace Iringe-Koko, purtător de cuvânt al poliției.

Sute de oameni au venit să primească mâncare la evenimentul de sâmbătă, iar mulțimea a spart o poartă, provocând busculada.

„Oamenii au ajuns acolo mai devreme, iar unii au devenit nerăbdători și au început să se grăbească, ceea ce a dus la dezordine. Poliția este la fața locului și monitorizează situația în timp ce ancheta este în desfășurare”, a declarat Iringe-Koko pentru Reuters, adăugând că cele șapte persoane rănite au fost spitalizate și „răspund la tratament”.

5 copii și o gravidă, printre victime

Printre victime se află cinci copii din aceeași familie, precum și o femeie însărcinată, a declarat un martor.

Tragedia a fost filmată, iar în imagini se vede cum produsele destinate persoanelor care au participat la eveniment au fost împrăștiate.

În ultimii ani, în Nigeria au avut loc mai multe tragedii provocate de busculade la distribuirea de alimente. În 2021, în timpul unui astfel de program organizat de o agenţie umanitară în statul Borno, în nordul ţării, şapte femei au murit călcate în picioare de mulţime.

author avatar
Andreea Vlad
289 afisari

5 COMENTARII

  1. stie ceva tanti elisaveta a angliei si cu borisache de ce se intampla in nigeria? nu-i deranjaza ca e iures in curtea lor?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger