AcasăȘTIRI EXTERNEBulgaria sfidează UE: refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19 / Ce...

Bulgaria sfidează UE: refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19 / Ce a făcut cu dozele deja cumpărate

covid-19

Bulgaria refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19. Ministrul interimar al sănătăţii, Asen Medjdiev, a declarat că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante.

El a mai spus că a cerut Comisiei Europene rezilierea contractului cu Pfizer.

Bulgarii nu mai vor să se vaccineze

„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante. Populaţia nu are nevoie de vaccinuri în acest moment, nici la noi şi nici în Uniunea Europeană. Bulgaria refuză să le cumpere în viitor”, a spus Asen Medjdiev.

Bulagaria va distruge în acest an o cantitate uriașă de doze de vaccin împotriva COVID-19. Decizia a fost anunțată de către ministrul Sănătății și vine după ce populația nu mai vrea să se vaccineze.

„În acest moment, nu mai există persoane care să vaccineze” populaţia, a spus ministrul interimar al sănătăţii Asen Medjdiev în cadrul unui interviu pentru televiziunea de stat din Sofia.

Bulgaria a distrus cantități uriașe de vaccinuri împotriva COVID-19 expirate

Bulgaria trebuie să distrugă alte 2,8 milioane de doze în acest an, asta după ce a distrus deja „cantităţi uriaşe” de vaccinuri expirate.

Acesta a anunţat Comisia Europeană că Bulgaria este în favoarea rezilierii contractului cu BioNTech/Pfizer, în baza căruia ţara sa este obligată să cumpere vaccinuri împotriva coronavirusului până în 2025.

Decizia este susţinută şi de Polonia, Republica Cehă şi Lituania, a spus el.

author avatar
Andreea Vlad