AcasăȘTIRI EXTERNEBulgaria expulzează 10 diplomați ruși. Au termen 72 de ore să părăsească...

Bulgaria expulzează 10 diplomați ruși. Au termen 72 de ore să părăsească țara

Bulgaria expulzează 10 diplomați ruși. Au termen 72 de ore să părăsească țara (sursa foto: hotnews.ro)

În răstimpul în care atenția Europei și a lumii se îndreaptă asupra situației din Ucraina, la peste trei săptămâni de la începutul războiului, și se vorbește și despre sancțiunile la adresa Rusiei, din partea statelor occidentale, s-a aflat o informație despre o decizie venită de la Sofia.

Ministerul bulgar de Externe a transmis, vineri, că a declarat 10 diplomați ruși “persona non grata”, pentru activităţi considerate incompatibile cu statutul lor diplomatic, potrivit nationalpost.com. Acestora li s-a dat un termen de 72 de ore pentru a părăsi țara.

Ministerul de Externe din Bulgaria a mai anunțat că șeful Guvernului de la Sofia, premierul Kiril Petkov, a fost consultat în legătură cu expulzările și că, totodată, ambasadorul rus la Sofia a fost informat.

Alți doi diplomați, expulzați la începutul acestei luni

Decizia ce vizează diplomați ruși aflați în Bulgaria nu este singulară. La începutul acestei luni, și anume în 2 martie, statul bulgar – țară membră a NATO și a Uniunii Europene – a expulzat doi diplomați ruși, pe fondul unor acuzații că aceștia ar fi fost implicați în activități de spionaj.

Pe de altă parte, în urmă cu aproximativ o săptămână, se aflase că o femeie cu dublă cetățenie, rusă și americană, a fost acuzată de spionaj în Statele Unite.

Elena Branson a fost acuzată că a acționat și a conspirat pentru a acționa ilegal în SUA în calitate de agent al guvernului rus, că nu s-a înregistrat în mod intenționat conform Legii privind înregistrarea agenților străini, a conspirat pentru a comite fraude cu vize și a făcut declarații false către FBI, potrivit CNN – Citiți mai multe detalii AICI.

author avatar
Andrei Coman
205 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger