AcasăȘTIRI EXTERNEBulgaria declară parțial starea de urgență. Presiuni imense la granița vecinilor României...

Bulgaria declară parțial starea de urgență. Presiuni imense la granița vecinilor României / Declarații ale Ministerului de Interne

Bulgaria declară parțial starea de urgență. Presiuni imense la granița vecinilor României / Declarații ale Ministerului de Interne / Foto: printscreen

Pentru a face față afluxului de migranți, Bulgaria a declarat o stare de urgență parțială. Autoritățile bulgare raportează o creștere a presiunii migratorii la granița lor de 259 km cu Turcia.

Ministerul bulgar de Interne spune că a luat această decizie pentru a reduce presiunea cauzată de afluxul masiv de migranți în orașele Svilengrad și Topolovgrad, la granița bulgaro-turcă.

„De cele mai multe ori trec granița cu scări”

Sofia se bazează pe cooperarea cu țările vecine pentru a rezolva problema.

„De cele mai multe ori trec granița cu scări, pe care le folosesc pentru a sări peste gard. De asemenea, primim un ajutor activ din partea Turciei. După întâlnirile pe care le-am avut cu autoritățile turce și grecești, am decis să cooperăm mai bine, asistența reciprocă între serviciile din diferite țări este mult mai bună. În prezent, un număr mare de migranți care doresc să treacă frontiera noastră sunt descurajați datorită măsurilor luate și întăririi controalelor”, a explicat Ivan Demerdzhiev, ministrul bulgar de Interne, informează Euronews.

Autoritățile bulgare raportează o creștere a presiunii migratorii la granița lor de 259 km cu Turcia. Controalele au fost intensificate în mod semnificativ de când doi ofițeri de poliție au fost uciși la 25 august la Burgas (est), când au fost loviți de un autobuz care transporta migranți.

Aproximativ 300 de militari au fost trimiși să consolideze un gard de sârmă ghimpată ridicat între 2014 și 2017.

author avatar
Tudor Borcea
9.983 afisari

5 COMENTARII

  1. Solutia este acordarea de pedepse penale cu inchisoarea celor care trec ilegal o frontiera de stat. Pedepsele sa fie mediatizate si atunci ceilalti vor fi descurajati. Dar asa ceva nu va fi aplicat, interesele de a ADUCE migranti in UE sint mari, inclusiv pentru a schimba genotipul popoarelor europene.