AcasăȘTIRI EXTERNE„Bucătarul lui Putin” îl amenință pe Aleksei Navalnîi: Dacă „nu-și dă sufletul”,...

„Bucătarul lui Putin” îl amenință pe Aleksei Navalnîi: Dacă „nu-și dă sufletul”, îl ruinez!

„Bucătarul lui Putin” îl amenință pe Aleksei Navalnîi: Dacă „nu-și dă sufletul”, îl ruinez!

Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, a promis în mod public că îl va ruina pe opozantul rus Aleksei Nvalnîi în cazul acesta „nu-și dă sufletul”, în condițiile în care se află în comă după ce ar fi fost otrăvit.

Omul de afaceri Evgheni Prigojin deține firma de catering Concord și a lucrat în trecut pentru Kremlin. Acesta este suspectat că are legături cu „o fermă de troli”, care s-ar fi implicat în alegerile prezidențiale din SUA, potrivit acuzațiilor făcute de Washington. De asemenea, „bucătarul lui Putin” este suspectat de implicarea în grupul de mercenari Wagner, care au ajutat Rusia să câștige teritorii în Ucraina, relatează Reuters.

„Bucătarul lui Putin” îl amenință pe Aleksei Navalnîi!

Se pare că acesta vrea să primească suma de aproximativ 1 milion de euro (88 de miulioane de ruble) de la Aleksei Navalnîi și aliata lui, Liubov Sobol, drept prejudicii pe care aceștia i le-au adus după ce au publicat o anchetă care îl viza, potrivit unui comunicat al firmei Concord.

Aleksei Navalnîi și întreaga lui echipă publică în mod constant anchete în care dezvăluie corupția elitelor din Rusia.

„Intenţionez să ruinez acest grup de oameni fără scrupule”, a susținut Evgheni Prigojin, potrivit sursei citate.

Omul de afaceri vrea despăgubiri de 1 milion de euro

Acesta a precizat că o firmă de cantine școlare, care care are un contract cu firma Concord, a suferit prejudicii după ce Navalnîi a publicat o anchetă în care îl incriminează.

Omul de afaceri a susținut că a despăgubit firma respectivă, însă acum vrea să recupereze banii de la cei care au publicat ancheta respectivă.

„Dacă Navalnîi îşi dă sufletul lui Dumnezeu, nu am intenţia să-l persecut în această lume (…) Dacă va trăi, va trebui să răspundă cu toată rigoarea legii ruse”, a punctat acesta.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit! Ce substanță i-au găsit medicii în organism

Spitalul din Berlin care îl tratează pe opozantul rus a anunțat că Aleksei Navalnîi pare să fi fost otrăvit potrivit dovezilor clinice.

Spitalul Charité a emis un comunicat în care anunță că „dovezile clinice arată o intoxicare cu o substanță care aparține grupului de inhibitori ai colinesterazei”. Însă doctorii care l-au tratat în Rusia susțin că această substanță nu a fost prezentă în organismul dizidentului, informează BBC.

Aleksei Navalnîi a început să se simtă rău joi, în timpul unui zbor intern în Rusia. În anumite imagini video, criticul Kremlinului este surprins în avionul care plecase din Tomsk, Siberia, cu destinația Moscova, trecând prin groaznice clipe de agonie.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
388 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa nu pateasca ca domnul Stalin care i-a ghiorait matele de rasuna clopotnitele la Sf. Vasile pana a dat ortu popi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger