AcasăȘTIRI EXTERNEGERMANIA. La Berlin, restaurantele devin vegane! Cine a cerut eliminarea preparatelor din...

GERMANIA. La Berlin, restaurantele devin vegane! Cine a cerut eliminarea preparatelor din carne

Bucătăria „climatică”. La Berlin, restaurantele universitare devin vegane

La cererea studenților, restaurantele universitare din capitala Germaniei au tăiat din meniu aproape toate preparatele din carne. 

Pentru începutul anului școlar, în octombrie, din cele 510 feluri de mâncare oferite în cele 20 de restaurante universitare din Berlin, 68%  vor fi vegane, 28% vegetariene și doar 4% vor conține carne sau pește.

„Veggie 2.0, cantina profund verde”

„Acest nou concept a fost dezvoltat în mare parte deoarece studenții ne-au cerut ca meniurile din cantine să fie mai respectuoase față de climă și bunăstarea animalelor”, explică Daniela Kummle, reprezentantul asociației care se ocupă de restaurantele U Berlin.

Peste 170.000 de studenți sunt vizați sau aproximativ 7,3 milioane de mese servite în 2019, anul anterior Covid-19. Decizia confirmă o tendință de fond. În urmă cu doi ani, Universitatea Tehnică din Berlin a deschis o cantină complet vegană, numită: „Veggie 2.0, cantina profund verde!”.

Există cantine mai mult sau mai puțin vegane în Nürnberg, Dortmund, Bonn, Hamburg, München, Freiburg. Acestea sunt menționate și evaluate de asociația pentru drepturile animalelor Peta, o asociație puternică în Germania, scrie Ouest-France.

„Salvați currywurst-ul!”

„Salvați currywurst-ul” (cârnații cu curry) Acesta a fost apelul făcut în această vară de fostul cancelar german (1998-2005) Gerhard Schroder, în vârstă de 77 de ani, când a aflat că la cantina companiei Volkswagen nu va mai servi carne. „Currywurst și cartofii prăjiți sunt o bară energetică pentru muncitori. Trebuie să rămână așa!”, a pledat Schroder.

Cu excepția faptului că vremurile se schimbă, sub presiunea tinerilor germani. Sondajele arată că aproximativ 10% din populație este acum adeptă a unei diete vegane și vegetariene.

author avatar
Tudor Borcea
810 afisari

6 COMENTARII

  1. Si in viitorul apropiat si cele 4% vor servi doar OAIE, pui si peste, apoi studentele vor incepe sa poarte sari-uri ca-s mai „comode”(sic) si in final rugaciunea de 5 ori pe zi. Desigur in muzee vor fi prezentati alemanii, frizii, bavarii, etc., ca stramosi ai noului popor german. Doamne da sa ma-nsel.

  2. Nenorociti sunt astia din presa, frate. Pun niste titluri mincinoase care n-au nicio treaba cu stirea, pentru trafic. Asta e inselatorie. Pai de de ce scrieti ba prostanacilor ca ,,restaurantele din Berlin devin vegane” cand de fapt e vorba de niste amarate de cantine studentesti? De cand ba, o cantina e restaurant?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger