AcasăȘTIRI EXTERNEBruxelles vrea să blocheze prețurile gazelor la nivel european

Bruxelles vrea să blocheze prețurile gazelor la nivel european

Bruxelles vrea să blocheze prețurile gazelor la nivel european / Foto: Facebook

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, va convoca în scurt timp un comitet de consultare cu privire la creșterea prețurilor la energie. Șeful guvernului de la Bruxelles pledează pentru o înghețare a prețurilor la gaze la nivel european.

„În săptămânile următoare, voi lucra cu alte țări europene pentru a pune în aplicare această măsură cât mai repede posibil”, a spus el.

„Văd că și Germania începe să înțeleagă”

„Am fost unul dintre primii care au spus în Europa că nu putem continua să luptăm împotriva creșterii prețurilor cu reduceri de taxe, ci că trebuie să le înghețăm. Acest lucru se poate face numai cu alte țări europene”, a declarat Alexander De Croo

„Văd că și Germania începe să înțeleagă că aceasta este singura soluție posibilă. În săptămânile următoare, voi colabora cu alte țări europene pentru a pune în aplicare această măsură cât mai repede posibil”, a adăugat el, informează 7 sur 7.

Prețurile energiei au atins niveluri record în ultimele zile, pe fondul crizei declanșate de războiul din Ucraina și reducerii gazului rusesc către Europa.

Premierul a revenit, de asemenea, asupra comentariilor sale privind cele „cinci până la zece ierni dificile care ne așteaptă”. A fost această afirmație cu adevărat potrivită? „Îmi pare rău, dar asta este realitatea și realitatea trebuie spusă. Toată lumea trebuie să înțeleagă. Nu sunt singurul care spune acest lucru. Emmanuel Macron, în Franța, și Mark Rutte, în Olanda, au spus exact același lucru. Este de datoria mea să menționez aceasta”, a reacționat el, asigurând că Belgia va face totul pentru a ajuta și proteja populația și că țara este capabilă să facă acest lucru.

author avatar
Tudor Borcea