AcasăȘTIRI EXTERNEBruxelles pune la punct Londra: Ați ieșit din UE, vă controlați acum...

Bruxelles pune la punct Londra: Ați ieșit din UE, vă controlați acum frontierele

Criza migranților a dus la o escaladare a tensiunilor dintre Bruxelles și Londra. Potrivit vicepreședintelui Comisiei Europene, Marea Britanie, care a părăsit UE. este responsabilă pentru rezolvarea problemelor sale legate de afluxul de migranți la frontiere.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat sâmbătă, 27 noiembrie, că Marea Britanie este responsabilă pentru rezolvarea problemelor sale legate de afluxul de migranți, după ce a părăsit blocul comunitar.

Canalul Mânecii devine cimitir

Regatul Unit „a părăsit Uniunea Europeană”, drept urmare „trebuie acum să decidă cum să organizeze managementul controlului la frontieră”, a declarat Margaritis Schinas reporterilor de pe insula Kos, în Grecia.

„Dacă îmi amintesc bine, principalul slogan al campaniei pentru referendum (pentru Brexit) a fost „Reluăm controlul”, a adăugat Margaritis Schinas, care coordonează un nou pact privind migrația și azilul.

„Întrucât Marea Britanie și-a recăpătat controlul, este la latitudinea britanicilor să găsească măsurile necesare pentru operaționalizarea controlului pe care l-au preluat”, a subliniat el.

Criza migranților a escaladat dramatic după scufundarea unei ambarcațiuni în Canalul Mânecii, miercuri, tragedie soldată cu moartea a 27 de migranți, scrie AFP.

Meciul Macron-Johnson

Tensiunile dintre Franța și Marea Britanie au escaladat și mai mult după ce o scrisoare a primului ministrului britanic, Boris Johnson, publicată pe Twitter, cerea Franței să ia înapoi migranții care sosesc în Marea Britanie. Publicarea acestei scrisori a iritat Franța.

„Sunt surprins de metode când ele nu sunt serioase”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron, la o conferință de presă, la Roma, întrebat despre scrisoarea lui Boris Johnson.

Ministrul francez de Interne Gerald Darmanin a anulat, duminică, vizita la Calais (nordul Franței) a omologul său britanic Priti Patel, care urma să participe la o întâlnire de criză privind migranții.

Întâlnirea va avea loc în prezența miniștrilor responsabili cu imigrația din Belgia, Germania, Olanda și ai Comisiei Europene.

 

author avatar
Tudor Borcea
407 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger