AcasăȘTIRI EXTERNEBritanicii ştiu cum să-i trateze egal pe vaccinaţi şi nevacccinaţi. Soluţia pe...

Britanicii ştiu cum să-i trateze egal pe vaccinaţi şi nevacccinaţi. Soluţia pe care au adoptat-o, la vamă

aeroporturiBritanicii ştiu cum să-i trateze egal pe vaccinaţi şi nevacccinaţi. Soluţia pe care au adoptat-o, la vamă

Ştirile ce vin din Marea Britanie nu sunt deloc bune. Numărul cazurilor de infectări cu tulpina Omicron a crescut de patru ori, după ce alte 75 de persoane din Anglia au fost depistate vineri (3 decembrie) cu noua variantă.

16 cazuri au fost confirmate în Scoția și unul în Țara Galilor, Irlanda de Nord fiind singura care nu are încă noua tulpină. Astfel, numărul total de infectări cu Omicron din Regatul Unit a ajuns la 134.

Test PCR obligatoriu la intrarea în Marea Britanie

Marea Britanie a decis sâmbătă ca toate persoanele care intră în țară să prezinte un test COVID-19 negativ. Noua măsură se aplică începând de marți, inclusiv celor vaccinați și este menită prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, descoperită deja la 160 de cetățeni.

Începând de marți, 7 decembrie, la intrarea în Marea Britanie va fi solicitat un test negativ de tip RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare, inclusiv persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă.

În prezent, persoanele care sosesc în UK trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maximum două zile de la sosire.

Omicron, în Europa dinainte de Africa de Sud?

OMS a clasificat Omicron drept ”motiv de îngrijorare”. Există temeri că varianta ar putea fi rezistentă la vaccin, datorită mutațiilor.

Omicron a fost identificată prima dată în Africa de Sud. În primele zile ale lunii noiembrie, tehnicienii de laborator de la Laboratoarele Lancet din Pretoria au descoperit câteva caracteristici neobișnuite în mostrele pe care le testau pentru coronavirus.

Nu se știe încă unde și când a apărut pentru prima dată tulpina Omicron. Nu există un „Pacient Zero” identificabil, adică o primă persoană despre care se știe că a fost infectată cu această nouă variantă.

Se presupune însă că varianta a apărut mai întâi în Europa, nu în Africa: cazuri care ar fi Omicron au fost identificate în Țările de Jos cu o săptămână înaintea descoperirii făcută de oamenii de știință din Pretoria.

author avatar
Andrei Ștefan
487 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger