AcasăCORONAVIRUSBritanicii au uitat de orice reguli în cea mai călduroasă zi din...

Britanicii au uitat de orice reguli în cea mai călduroasă zi din an! Se comportă de parcă nu ar exista nicio pandemie

Britanicii au uitat de orice reguli în cea mai călduroasă zi din an! Se comportă de parcă nu ar exista nicio pandemieBritanicii au uitat de orice reguli în cea mai călduroasă zi din an! Se comportă de parcă nu ar exista nicio pandemie

Britanicii parcă au uitat de pandemia de coronavirus în cea mai caldă zi din august din ultimii 17 ani. Deși Regatul Unit a raportat peste 300.000 de infectări și aproximativ 46.000 de decese, britanicii au luat cu asalt terasele, cafenelele și barurile nerespectând distanțarea fizică.

Pe 7 augusut 202 a fost înregistrată o temperatură de 36,4 grade Celsius, fiind un nou record în ultimii 17 ani, ceea ce, probabil, i-a determinat pe britanici să iasă din case și să se distreze în oraș de parcă nici nu ar exista o pandemie globală care a făcut sute de mii de victime.

În baruri și cluburi, aglomerația a fost ca la ea acasă, iar pe străzile orașului oamenii mergeau înghesuiți, fără să poarte măști de protecție și fără să respecte distanțarea socială.

Britanicii „au uitat” de pandemia de coronavirus

De asemenea, și plajele au fost luate cu asalt, turiștii stând unii într-alții, într-o aglomerație care n-ar fi trebuit să se întâmple în plină pandemie.

Și în Leicester oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă ieșind în oraș, mai ales că măsurile stricte adoptate în contextul pandemiei de coronavirus tocmai ce ieșiseră din vigoare. Însă oficialii din sănătate par îngrijorați de comportamentul cetățenilor și avertizează că anumite regiuni ar putea intra din nou în carantină.

La terase, britanicii au stat și câte 4-5 la masă sau chiar mai mulți, mesele nu erau distanțate, oamenii nu purtau măști de protecție nici măcar pe stradă, peste tot fiind aglomerație. Nici măcar atunci când așteptau la rând, britanicii nu au respectat măsura distanțării fizice, relatează Mail Online.

Britanicii au uitat de orice reguli în cea mai călduroasă zi din an! Se comportă de parcă nu ar exista nicio pandemie
Britanicii au uitat de orice reguli în cea mai călduroasă zi din an Se comportă de parcă nu ar exista nicio pandemie

Localurile și plajele, luate cu asalt

Oficialii din Lancashire, zonă în care locuiesc aproximativ 14.000 de oameni, au anunțat că supraveghează cu strictețe zona, mai ales dacă rezidenții nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Localnicii de la mare, din stațiunea Bournemouth, s-au revoltat pe turiștii care veneau în număr mare și nu respectau măsurile, fiind numiți de către aceștia „idioți nepăsători” care pun presiune pe sistemul de sănătate. Alții i-au avertizat pe turiști să evite plaja, altfel vor bloca drumurile.

Toate acestea vin în contextul în care în ultima vreme din ce în ce mai multe persoane de 30 de ani sau mai puțini s-au infectat cu noul COVID-19.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
249 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu numai britanicii ci și toate țările nordice,Norvegia,Suedia,Finlanda,Danemarca,Germania,Austria,Elveția,Franța nu poarta masca decit in taxi,transport in comun,in rest deloc ,și distanțare ioc! Îi doare la bască ! vb. lu nea Mitică Dragomir vechiu securist din fotbal.

  2. Virusul moare la caldura mare sau pe nisip or asfalt in cateva minute. Nu si daca il iei si il dai din gura in gura. Nu poti sa bei bere cu masca pe gura. Dar pastrati minim 1,5 m la mese, prosoape spre binele comun. E atat de usor sa omori virusul prin ignoranta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger