AcasăȘTIRI EXTERNEBrexit-ul îngroapă economia din Marea Britanie! Regatul, la cel mai jos nivel...

Brexit-ul îngroapă economia din Marea Britanie! Regatul, la cel mai jos nivel din 1956 încoace

brexitBrexit-ul îngroapă economia din Marea Britanie! Regatul, la cel mai jos nivel din 1956 încoace

Marea Britanie vede acum primele rezultate după Brexit! Şi nu sunt deloc îmbucurătoare. Potrivit celor de la BBC, producția de mașini din UK a scăzut la cel mai scăzut nivel din iulie din 1956, din cauza o penuriei globale de microchip-uri semiconductoare și a faptului că personalul trebuie să se autoizoleze din cauza COVID-19.

Volumele au scăzut cu 38% anual, până la 53.438 de vehicule luna trecută, potrivit Societății producătorilor și comercianților de autovehicule (SMMT), care a dat vina și pe închiderea fabricilor din această vară.

Fabricile scot mai puţine unităţi

Începând din ianuarie, în Marea Britanie au fost cosntruite 552.361 de automobile, dar numărul este totuşi cu 28,7% sub cel din aceeaşi perioadă din 2019, înainte de pandemie.

Mike Hawes, directorul general al SMMT, a afirmat într-un comunicat că datele scot în evidenţă ”condiţiile extrem de dificile cu care continuă să se confrunte producătorii britanici de maşini”.

Hawes a mai spus că în timp ce impactul obligativităţii autoizolării persoanelor care sunt notificaţi de o aplicaţie pe telefon, dacă au intrat în contact cu cineva testat pozitiv pentru Covid-19 va scădea odată cu modificare regulilor, deficitul mondial de semiconductori nu dă semne de atenuare.

Au scăzut vânzările

Mai mulţi producători de automobile au anulat comenzile de semiconductori la începutul pandemiei, deoarece erau îngrijoraţi de scăderea vânzărilor. Dar când vânzările şi-au revenit mai repede decât se aştepta, giganţii auto au constatat că sunt la capătul rândului.

Volvo, Volkswagen şi Toyota au anunţat săptămâna aceasta că vor trebui să reducă şi mai mult producţia dacă nu va exista o soluţie urgentă pentru criza cipurilor.

Altfel, pe măsură ce cazurile de coronavirus au crescut luna trecută, sute de mii de persoane au fost notificate de către aplicația de urmărire a contactelor a Serviciului Național de Sănătate și au fost instruite să se autoizoleze, deși de atunci sistemul a fost modificat pentru a reduce numărul de oameni contactați. Acest fenomen a fost numit „pingdemic”.

Aproximativ 180.000 de oameni lucrează în industria producătoare de automobile, în timp ce 864.000 sunt angajaţi în lanţurile de aprovizionare mai largi.

author avatar
Andrei Ștefan
474 afisari

2 COMENTARII

  1. MAI STEFANE ,ESTI ANALFABET ? CE-I AIA „VOLUMELE AU SCAZUT CU 38% ANUAL ” MAI PAFARISTULE ,DE CAND NUMARUL DE AUTOMOBILE FABRICATE SE EXPRIMA IN VOLUME ??.
    MAI AVETI MULTI ANALFABETI PE LA NATIONAL ?.
    CE NE MAI FREACA GRIJA DE BREXIT ?, AU CE AU VOTAT !.
    NE INCALZESTE PE NOI RAHATUL LOR ?.
    Chestia cu MICROCIPURILE NU-I DOAR IN ANGLIA !,este o chestiune globala , o legi Stefane de BREXIT ca sa te afli in treaba .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger