AcasăȘTIRI EXTERNEBREXIT. Avertisment teribil în Marea Britanie: puneţi-vă mâncarea la adăpost!

BREXIT. Avertisment teribil în Marea Britanie: puneţi-vă mâncarea la adăpost!

brexitulBREXIT. Avertisment teribil în Marea Britanie: supermarketurile vor rămâne fără mâncare?

Temeri foarte mari în Marea Britanie. Emoţiile sunt atât de mari, legate de un Brexit fără acord, încât miniştrii ajuns să avertizeze supermarketurile să facă provizii de alimente.

Marea Britanie îşi face provizii şi de medicamente

Miniștrii britanici au avertizat supermarketurile să depoziteze alimente pe fondul posibilităților unui Brexit fără acord, deoarece discuțiile cu Uniunea Europeană rămân blocate, conform ziarului Sunday Times.

Primul-ministru britanic Boris Johnson va prelua controlul negocierilor în cazul în care Marea Britanie optează pentru varianta fără acord și va conduce o echipă de operațiuni de ieșire pentru a pregăti răspunsul final.

Miniștrii le-au transmis distribuitorilor de medicamente, dispozitive medicale și vaccinuri să depoziteze marfa, timp de șase săptămâni, în locații sigure din Regatul Unit al Mari Britanii.

Nimeni nu vrea un Brexit fără acord

Liderii Uniunii Europene au avertizat guvernele statelor membre să menţină o poziţie unitară în cazul expirării fără acord a tranziţiei post-Brexit, pentru a forţa Guvernul Boris Johnson să ceară continuarea negocierilor după 1 ianuarie 2021, afirmă surse citate de cotidianul Financial Times.

Conform unei note diplomatice accesată de FT, Bruxellesul a atenţionat statele membre UE să nu facă nimic care să atenueze efectele lipsei unui acord cu Marea Britanie.

Un oficial UE a explicat că Bruxellesul înţelege clar că expirarea fără acord a tranziţiei post-Brexit poate avea consecinţe foarte imprevizibile. „Toată lumea înţelege că nu există garanţii că britanicii vor reveni la masa negocierilor”, a subliniat oficialul european, sub protecţia anonimatului.

author avatar
Andrei Ștefan
323 afisari

1 COMENTARIU

  1. Brexit a fost pînă acum frecat si pe față și pe dos.Acum si cu alarme false.Mai repede rămâi în România fără alimente decît în UK.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger