AcasăȘTIRI EXTERNEBreaking News // ŞOC: Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat! (VIDEO)

Breaking News // ŞOC: Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat! (VIDEO)

politia pistolŞOC: Premierul slovac Robert Fico a fost dus la spital după ce a fost împușcat!

Şoc în Slovacia! Premierul Robert Fico a fost împușcat miercuri, în urma unei ședințe de Guvern la care a participat la Bratislava.

După ce a căzut la pământ, gărzile de corp ale premierului slovac l-au ridicat și l-au urcat de urgență într-o ambulanță sosită la fața locului.

Un bărbat, arestat

Un martor citat de Reuters a spus că a auzit mai multe focuri de armă și apoi a văzut un bărbat arestat de poliție.

Nu se cunosc momentan detalii despre starea lui de sănătate și nici cine a fost atacatorul. Un posibil suspect a fost reținut până acum de poliție.

Fico a fost nimerit de cel puțin două gloanțe, potrivit presei slovace. Ministerul de Interne a confirmat că a fost vorba despre o tentativă de asasinat.

Potrivit ultimelor informații din presa slovacă, Fico a fost împușcat în piept și în zona abdomenului. El a fost transportat cu elicopterul la spital, potrivit serviciilor slovace de urgență.

Președinta Slovaciei, şocată!

Parlamentul de la Bratislava urmează să se întrunească într-o ședință de urgență.

Președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, a condamnat atacul asupra lui Fico.„Sunt șocată. Îi doresc lui Roberto Fico multă putere în acest moment critic pentru a se însănătoși”, a spus ea.

Potrivit martorilor de la fața locului, Fico a mers să-i salute pe oamenii aflați în fața centrului cultural, care îl așteptau, când s-au auzit mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ.

Atacatorul a fost reținut de poliție.

author avatar
Andrei Ștefan