AcasăȘTIRI EXTERNEBreaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter!...

Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în accidentul de elicopter!

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a murit în accidentul de elicopter. Alături de şeful de stat, în aparatul de zbor se aflau ministrul de externe și un cleric de rang înalt.

Au apărut imagini cu epava elicopterului în care se afla acesta și care a dispărut, ieri, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul.

Televiziunea a confirmat moartea preşedintelui

Televiziunea de stat din Iran a confirmat moartea președintelui Ebrahim Raisi și a ministrului de externe Hossein Amir-Abdollahian în accidentul de elicopter.

Şi vicepreședintele iranian pentru afaceri executive, Mohsen Mansouri, a confirmat moartea președintelui Ebrahim Raisi în accidentul de elicopter pe o rețea de socializare.

Toți pasagerii elicopterului care îl transporta pe președintele și ministrul iranian de externe au fost martirizați.

Elicopterul, complet ars

„Elicopterul preşedintelui Raisi a fost complet ars în urma prăbuşirii… din păcate, ne temem că toţi pasagerii sunt morţi”, a declarat oficialul pentru Reuters.

Echipele de salvare au luptat toată noaptea împotriva viscolului şi a terenului dificil pentru a ajunge la epavă, la primele ore ale zilei de luni.

Guvernul a convocat o şedinţă de urgenţă

Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”, după anunțul că președintele Ebrahim Raisi și ministrul de externe al țării se numără printre cei care au murit în accidentul de elicopter.

Pasagerii elicopterului, printre care Ebrahim Raeisi, Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul provinciei Azerbaidjan de Est din Iran, Malek Rahmati și ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul Liderului Revoluției Islamice în provincia Azerbaidjan de Est, împreună cu alte câteva persoane au fost martirizați în incident.

„Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană.

 

author avatar
Andrei Ștefan