AcasăȘTIRI EXTERNEBreaking news: Președintele, în spital! Este în stare gravă!

Breaking news: Președintele, în spital! Este în stare gravă!

covid-19Breaking news: Președintele, în spital! Este în stare gravă!

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este infectat cu coronavirus și a fost internat în spital. Potrivit agenției de presă Unian, citată de Reuters, el este în prezent tratat la clinica de stat Feofania din Kiev, unde a fost amenjată o locație de unde șeful statului să poată lucra.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Oficialul a fost spitalizat după ce a contractat noul coronavirus la începutul acestei săptămâni, a informat joi presa locală, citând o oficialitate prezidenţială.

„Întâi a mers acasă, dar apoi a decis să se mute la spitalul Feofania pentru a se izola mai bine și pentru a nu expune pe nimeni”, a precizat pentru Reuters un purtător de cuvânt al președinției. „Acolo sunt condiții mai bune pentru pacienți. Nu e nimic grav”, a mai spus purtătoarea de cuvânt, referindu-se la starea de sănătate a președintelui.

Mai mulți demnitari, depistați pozitiv cu Covid-19

Șeful biroului lui Zelensky, Andriy Yermak, care fusese și el testat pozitiv pentru coronavirus, a fost internat în același spital, a declarat consilierul său, Mykhailo Podoliak, pentru Ukrayinska Pravda.

„Este într-o zonă izolată și beneficiază de o linie de comunicații securizată. Singura restricție este că nu este nimeni, niciunul dintre asistenți nu se află în preajma președintelui sau a șefului de cabinet”, a precizat Mykhailo Podoliak.

Zelenski a anunțat luni că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Alți trei înalți demnitari, miniștrii finanțelor și apărării, dar și consilierul lui Zelenski au fost depistați pozitiv. Şi soţia lui Zelenski, Olena, a fost spitalizată câteva săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus, în iunie.

Numărul zilnic de noi infecții cu coronavirus în Ucraina a început să crească la sfârșitul lunii septembrie și a rămas constant ridicat în octombrie și noiembrie, stimulând guvernul să extindă unele restricții până la sfârșitul anului.

author avatar
Andreea Vlad