AcasăȘTIRI EXTERNEBreaking News. Guvernul a demisionat! Premierul a făcut anunțul „în numele tuturor...

Breaking News. Guvernul a demisionat! Premierul a făcut anunțul „în numele tuturor miniștrilor”

A handout picture provided by the Lebanese photo agency Dalati and Nohra on March 7, 2020 shows Lebanese Prime Minister Hassan Diab delivering a statement at the governmental palace in the capital Beirut. Lebanon said it would default on its Eurobond debt for the first time and seek out restructuring agreements amid a spiralling financial crisis that has hit foreign currency reserves., Image: 504342771, License: Rights-managed, Restrictions: === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / DALATI AND NOHRA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===, Model Release: no, Credit line: AFP / AFP / Profimedia

Ministerul Sănătăţii din Liban, Hamad Hassan, a anunțat că guvernul a demisionat.

Anunțul oficialului libanez a fost făcut, luni după-amiază, după ședința de guvern care a avut loc la Grand Serail.

„Da, guvernul a demisionat”, a anunțat ministrul Sănătății

Premierul Hassan Diab a depus la Palatul Prezidențial demisia colectivă a Guvernului – în contextul misterioasei explozii, al revoltelor interne și a presiunilor internaționale.

Încă de ieri în spațiul media din întreaga lume au apărut știri potrivit cărora premierul Hassan Diab intenționează să demisioneze.

Căderea guvernului libanez

„Întregul guvern al Libanului va demisiona în scurt timp, pe fondul creșterii furiei publice și a protestelor în urma exploziei devastatoare din portul Beirut”, declarase ministrul Sănătății, Hamad Hassan

Ministrul Sănătății a precizat că premierul Hassan Diab își va da demisia, ceea ce însemna căderea guvernului.

Reamintim că, în urma exploziei uriașe și fără cauze elucidate clar, în Liban au izbucnit revolte în mai multe locuri, zeci de mii de cetățeni ieșind în stradă pentru a cere demisia guvernului.

Protestatarii au acuzat fățiș toată clasa politică și în special pe politicienii aflați la guvernare, după ce s-a afirmat că o cantitate de nitrat de amoniu chimic masiv exploziv a fost depozitată în port ani de zile în condiții nesigure.

Franța preia controlul Libanului?

De remarcat că a apărut și o propunere ciudată din partea „manifestanților” – zeci de mii de oameni au semnat o petiție online prin care cer ca  Franța să preia controlul asupra Libanului! Libanul a fost sub dominația Franței între 1920 și 1945.

Peste 44.000 de oameni au semnat o petiție online prin care cer ca Franța să preia controlul asupra Libanului, în urma exploziei din Beirut.

„Plasați Libanul sub mandat francez pentru următorii zece ani!” au solicitat protestatarii în scrisoare.

Reamintim că, la darta de  4 august, două explozii de o violenţă incredibilă au devastat portul din Beirut şi mai multe cartiere din capitală, provocând 158 de morţi şi 6.000 de răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu.

author avatar
Eli Dan Davidescu
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger