AcasăȘTIRI EXTERNEBREAKING NEWS. Cutremur în Marea Britanie. Premierul Liz Truss a demisionat! VIDEO

BREAKING NEWS. Cutremur în Marea Britanie. Premierul Liz Truss a demisionat! VIDEO

Premierul Liz Truss a demisionat! VIDEO (sursa foto: printscreen)

Informație de ultimă oră! Liz Truss părăsește fotoliul de prim-ministru al Marii Britanii, la mai puțin de două luni de la învestirea în funcție.

UPDATE: Truss a spus în fața presei că a venit în funcție într-un moment „de mare instabilitate economică și internațională”.

„Recunosc… având în vedere situația, nu pot îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator”, a adăugat ea.

Anunțul demisiei lui Liz Truss vine după un mandat de doar 45 de zile. Truss a mai afirmat în declarația sa în fața presei că a discutat, joi, cu Sir Graham Brady – președintele Comitetului 1922, al deputaţilor conservatori britanici. Și a anunțat că va rămâne în funcția de premier până când va fi ales un succesor.

Citiți și:Conservatorii îi cer capul premierului Liz Truss. Cine va conduce Marea Britanie după Crăciun?

Marea Britanie îi cere capul premierului Liz Truss. Lira sterlină, la minim istoric, conservatorii îi spun: pleacă!

Premierul britanic Liz Truss are zilele numărate. Noul ministru de Finanțe anulează toate măsurile fiscale promise/ Se sucește platonarea facturilor


Liz Truss și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru, anunță BBC. Într-o declarație de presă susținută la intrarea în sediul din 10 Downing Street, Truss a afirmat că i-a spus Regelui Charles că își dă demisia din funcția de lider al Partidului Conservator, transmite aceeași sursă.

 

author avatar
Andrei Coman