AcasăȘTIRI EXTERNEBreaking News/Avionul șefului Wagner s-a prăbușit deasupra Rusiei. Evgheni Prigojin, pe lista...

Breaking News/Avionul șefului Wagner s-a prăbușit deasupra Rusiei. Evgheni Prigojin, pe lista pasagerilor/VIDEO

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver. „Bucătarul lui Putin” era pe lista pasagerilor, potrivit agenției de presă ruse Tass, care citează o declarație a agenției federale de transport a Rusiei. Un al doilea avion al Wagner s-a întors la Moscova.

UPDATE: Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov.

Primele informații vehiculate, dar neconfirmate oficial, ar indica faptul că avionul ar fi putut fi doborât de sisteme antiaeriene rusești.

Canalul de telegrame Wagner „Grey Zone” susține că avionul deținut de Evgheni Prigojin ar fost doborât de armata rusă.

 

Zece persoane au murit în urma prăbușirii avionului în care s-ar fi aflat și șeful Wagner, potrivit unor surse care citează Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

UPDATE: Piloții aeronavei prăbușite nu au informat dispecerii despre nicio situație anormală. Potrivit experților, acest lucru înseamnă că situația critică de la bordul aeronavei s-a dezvoltat foarte repede.

Ministerul federal al Situațiilor de Urgență a raportat despre prăbușirea avionului în apropierea satului Kuzhenkina. „Avionul Embraer efectua un zbor de la Şeremetievo la Sankt Petersburg. La bord erau trei piloți și șapte pasageri. Toți au murit” – a spus sursa citată.

La rândul lor, surse din cadrul serviciilor de urgență au declarat pentru TASS că au fost găsite cadavrele a patru persoane. Acestea au mai adăugat că avionul a luat foc la contactul cu pământul. Acesta s-a aflat în zbor mai puțin de o jumătate de oră.

Accidentul aviatic are loc la 2 luni de la revolta eșuată a lui Prigojin, în urma căreia șeful grupului Wagner și luptătorii săi au fost exilați în Belarus.

author avatar
Andrei Coman