AcasăȘTIRI EXTERNEBREAKING NEWS A murit Silvio Berlusconi! Fostul premier italian s-a stins pe...

BREAKING NEWS A murit Silvio Berlusconi! Fostul premier italian s-a stins pe patul de spital, la 86 de ani

silvio berlusconiBREAKING NEWS A murit Silvio Berlusconi! Fostul premier italian s-a stins pe patul de spital, la 86 de ani

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit, luni, 12 iunie, la spitalul San Raffaele din Milano la vârsta de 86 de ani, scrie Corriere della Sera.

Supranumit Il Cavaliere, Berlusconi s-a stins din viață luni dimineață, la ora 9:30, la spitalul San Raffaele din Milano, unde copiii și fratele său s-au deplasat de urgență după ce situația medicală s-a înrăutățit.

Suferea de leucemie

El fusese internat recent în prestigiosul spital pentru a trata o stare de slăbiciune legată de o infecție pulmonară, dar medicii săi au dezvăluit că suferea și de leucemie cronică.

Vinerea trecută se întorsese la spital după o lungă spitalizare – de 45 de zile – care s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat considerabil în ultimii ani, cu intervenții chirurgicale pe cord deschis în 2016 și numeroase internări în spital de când a contractat COVID-19 în urmă cu trei ani.

A fost premierul Italiei în trei mandate

A fost prim-ministru în 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011 și, deși nu are un rol direct în guvern, partidul său Forza Italia este membru al coaliției de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Cariera sa a fost, de asemenea, marcată de scandaluri și probleme juridice, care în ultimul deceniu au fost mai ales dosare privind faimoasele sale petreceri sexuale „Bunga Bunga”.

author avatar
Andreea Vlad