AcasăȘTIRI EXTERNEBrazilia. O nouă statuie a lui Hristos o va depăși pe cea...

Brazilia. O nouă statuie a lui Hristos o va depăși pe cea din Rio de Janeiro

Brazilia. O nouă statuie a lui Hristos o va depăși pe cea din Rio de Janeiro/ Foto: Facebook

Aflată în construcție într-un oraș mic din sudul țării, aceasta va avea 43 de metri înălțime, cu piedestalul inclus, făcând-o a treia cea mai înaltă statuie de acest tip din lume.

Un orășel din sudul Braziliei construiește o nouă statuie gigantică a lui Iisus Hristos, care o va depăși pe cea a lui Hristos Mântuitorul, ce domină la sud metropola Rio de Janeiro, de pe muntele Corcovado.

Construcția statuii, ale cărei brațe și picioare au fost instalate săptămâna aceasta, a început în 2019 în orașul Encantado (22.000 de locuitori), situat la 144 km de Porto Alegre, în statul Rio Grande del Sur.

Lucrarea trebuie finalizată la sfârșitul anului, potrivit Asociației Prietenii lui Hristos, care coordonează realizarea acesteia.

Un lift și un punct de belvedere

„Este cu siguranță o zi de sărbătoare, de devotament”, a scris pe rețelele de socializare Gilson Conzatti, consilier de proiect și fiul inițiatorului proiectului, Adroaldo Conzatti, fost primar al orașului care a murit în martie din cauza complicațiilor legate de Covid-19.

Statuia lui Hristos Protectorul din Encantado va avea 43 de metri înălțime, inclusiv piedestalul, făcând-o a treia cea mai înaltă statuie de acest gen din lume. 36 de metri separă o mână a statuii de cealaltă. Monumentul va fi echipat cu un lift interior și va dispune de o terasă care va oferi o  amplă priveliște în jur.

Statuia lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, monument emblematic al Braziliei, măsoară 38 de metri înălțime, cu tot cu piedestal, și a fost inaugurată în octombrie 1931.

Proiectată de un preot

Noua statuie, instalată pe un deal numit Cerro de las Antenas, a fost proiectată de un preot din Encantado pentru a transmite credința oamenilor din oraș și pentru a promova turismul în zonă .

Realizarea ei a fost încredințată sculptorilor Genesio și Markus Moura care sunt tată și fiu. Proiectul costă două milioane de reali (aproximativ 295.000 de euro), finanțat prin donații și fără bani publici, potrivit Asociației Prietenilor lui Hristos, scrie Ouest-France.

Pe site-ul său, asociația formată din voluntari continuă campania de colectare a donațiilor și oferă un automobil prin loterie pentru a-i încuraja pe oameni să participe la donații.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.053 afisari

2 COMENTARII

  1. cat paradox si ignoranta….ridica statui pt nimic iar ei mor de foame !!!!! ca si romanii ,brazilienii au cea ce merita !!!

  2. Exodul 20:4-5 (VDC) Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.

    Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger