AcasăȘTIRI EXTERNEBoris Johnson vrea să trimită migranții ilegali în Rwanda. Planul Marii Britanii...

Boris Johnson vrea să trimită migranții ilegali în Rwanda. Planul Marii Britanii de a obține controlul granițelor după Brexit 

boris johnsonBoris Johnson vrea să trimită migranții ilegali în Rwanda. Planul Marii Britanii de a obține controlul granițelor după Brexit 

Refugiații care încearcă să obțină azil politic în Marea Britanie vor fi deportați în Rwanda, pe baza unui nou plan elaborat de guvernul de la Londra.

Schema pilot ar urma să fie destinată refugiaților bărbați care ajung în Marea Britanie traversând Canalul Mânecii pe bărci sau ascunși în camioane.

Discuțiile dintre Marea Britanie și Rwanda au început cu aproximativ un an în urmă.

Ministrul de Interne, Priti Patel, consideră că acest acord ar putea fi un model pentru alte țări. De asemenea, consideră că mișcarea ar putea determina Danemarca să încheie un acord cu Rwanda după ani de negocieri, potrivit The Independent.

Planul lui Johnson costă 120 milioane de lire

Conform prim-ministrului Boris Johnson, schema de 120 de milioane de lire sterline „va salva nenumărate vieți” din mâna traficanților.

Premierul britanic spune că planul a venit ca răspuns la nevoia de acțiune pentru oprirea „ticăloșilor traficanți de oameni” care au transformat oceanul într-un „cimitir lichid”.

Cei care reușesc să ajungă în Regat „nu vor mai fi duși la hotel pe o mulțime de bani publici”, ci vor fi duși în centre de detenție, a mai precizat premierul britanic. El a mai susținut că, în timp, se va dovedi un important element de descurajare a migrației ilegale.

Marea Britanie a semnat deja acordul cu Rwanda

Acordul cu Rwanda a fost semnat în capitala acestei țări africane de ministra de interne britanică, Priti Patel. Ea a spus că majoritatea celor care ajung în Regat ilegal vor fi evaluați pentru deportarea în Rwanda. Guvernul din această țară a precizat că migranții „vor beneficia de întreaga protecție a legii rwandeze, acces la locuri de muncă și la asistență medicală și socială”.

Boris Johnson susține că planul este „în deplin acord” cu legislația internațională, dar a recunoscut că se așteaptă ca el să fie contestat în justiție „de o armată formidabilă de avocați motivați politic”.

author avatar
Andreea Vlad
251 afisari

4 COMENTARII

  1. Etnia Tutsi a reprezentat clasa conducătoare, regii și conducătorii provenind din această etnie, în timp ce Hutu erau agricultori. Coloniștii belgieni au …
    -si Hutu a zis:
    „Tu-ti….”

  2. Bai BoJo, bai clown-ule ordinar, vezi ca poti sa mai si faci ceva util, expediaza-i inapoi acolo pe toti cei 10 negrisori mititei care tot incearca sa profite de marinimia neglezoilor tai betivani, e mai bine pentru ei acolo in marea democratie din Afrika, macar acolo nu e iarna jumatate de an !! Stau la cald tot timpul, faci copii de xerox de-a pwula una dupa alta, si mananca banane toata ziua !! Ha ha ha 🙂 Trai pe vatrai, ce mai, ii asteapta din nou Paradisul pe Pamant !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger