AcasăȘTIRI EXTERNEBoris Johnson vrea să investească într-un sistem global de gestionare a pandemiilor....

Boris Johnson vrea să investească într-un sistem global de gestionare a pandemiilor. Ce presupune acesta

Boris Johnson vrea să investească într-un sistem global de gestionare a pandemiilor. Ce presupune acesta/ Sursă foto/ https://www.theneweuropean.co.uk

Prim-ministrul Boris Johnson va propune în cadrul Adunării Generale ONU un sistem global de avertizare, prin care țările ar putea identifica mai ușor viitoarele pandemii.

Într-un discurs către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, primul ministru va anunța o contribuție de 71 milioane de lire sterline la proiectul Covax pentru procurarea unui vaccin împotriva Covid-19, conform The Independent. Astfel, Marea Britanie va asigura 27 de milioane de doze de vaccin pentru populația sa.

De asemenea, prim-ministrul britanic promite 340 de lire sterline în următorii patru ani către Organizația Mondială a Sănătății, efectuând o creștere de 30% la bugetul acesteia. Acest lucru va face ca Marea Britanie să fie unul dintre cei mai mari donatori ai OMS, mai ales după ce Donald Trump a retras contribuția Statelor Unite.

Sistemul de gestionare a pandemiilor

Johnson va stabili un plan în cinci puncte pentru depistarea și combaterea viitoarelor pandemii, dezvoltat în colaborare cu Fundația Bill și Melinda Gates și The Wellcome Trust:

  1. O rețea globală de laboratoare care să identifice patogenii periculoși proveniți de la animale înainte să treacă bariera speciei și să poată infecta oameni.
  2. Dezvoltarea unui sistem de producție global pentru tratamente și vaccinuri, care să poată fi accesat rapid în caz de nevoie.
  3. Un sistem de avertizare global, care să se folosească de date provenite din toate țările.
  4. Protocoale globale pentru o viitoare urgență de sănătate, care să acopere tot, de la informarea cetățenilor la aprovizionare.
  5. Reducerea barierelor comerciale, care au împiedicat din anumite puncte de vedere răspunsul global în fața Covid-19.

El va încuraja, de asemenea, măsurile similare cu cele deja în vigoare cu UE, cum ar fi distribuirea produselor esențiale pentru sănătate și a echipamentelor de protecție personală. „Știm că nu putem continua în acest fel. Dacă nu ne unim și ne întoarcem focul împotriva dușmanului nostru comun, știm că toată lumea va pierde”, a spus premierul.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger