AcasăȘTIRI EXTERNEUPDATE Boris Johnson, așteptat să facă, joi, marele ANUNȚ despre DEMISIE! 42...

UPDATE Boris Johnson, așteptat să facă, joi, marele ANUNȚ despre DEMISIE! 42 de membri ai Cabinetului și-au dat demisia!

Boris Johnson, un premier conectat la aparate! 42 de membri ai Cabinetului și-au dat demisia! (sursa foto: Boris Johnson/Twitter)

Sunt zile tot mai grele pentru Boris Johnson. Confruntat cu ceea ce se poate numi o „revoltă” în cadrul Guvernului, dar și al Partidului Conservator, ca urmare a unei adevărate avalanșe de demisii din Cabinetului pe care îl conduce, premierul britanic nu se dă plecat din scaun.

UPDATE: Boris Johnson își va da demisia, joi, din funcția de lider al Partidului Conservator, dar va rămâne prim-ministru până la toamnă, anunță site-ul BBC.

Se așteaptă ca Boris Johnson să iasă public cu o declarație în cursul acestei zile.


 

Boris Johnson luptă pentru supraviețuirea politică în timp ce valul de demisii continuă, titrează, joi, The Guardian.

Demisiile au început marți seară, când ministrul Sănătății, Sajid Javid, și ministrul Finanțelor, Rishi Sunak, au renunțat la funcțiile din Cabinetul Johnson. Între timp, au urmat și alte plecări, inclusiv în rândul unor membri de rang inferior ai guvernului.

Până joi dimineață, numărul plecărilor depășise 40. Boris Johnson a refuzat să demisioneze chiar și după o revoltă în masă în rândul Cabinetului și al partidului parlamentar, titrează chroniclelive.co.uk, listând și demisiile din cadrul Guvernului britanic, din ultimele 24 de ore – VEZI numele AICI.

Încă doi miniștri și-au anunțat, joi, plecarea din Guvern

Printre cele mai recente demisii se numără cea a ministrului Tehnologiei din Guvernul britanic. Chris Philp și-a anunțat decizia și pe Twitter, în dimineața zilei de joi, 7 iulie.

Acesta susține că Johnson ar trebui „să demisioneze având în vedere că încrederea publică și parlamentară au dispărut în mod clar”.

Ce i-a transmis unul dintre miniștrii demisionari lui Johnson

Și ministrul britanic pentru Securitate, Damian Hinds, a anunțat, joi, că părăsește guvernul. Informația a fost făcută publică pe aceeași rețea de socializare.

„Mai importante decât orice guvern sau lider sunt standardele pe care le susţinem în viaţa publică şi credinţa în democraţia şi în administraţia noastră publică”, a menționat Damian Hinds în scrisoarea de demisie.

„Din cauza faptului că acestea s-au erodat serios, am ajuns la concluzia că ar fi corect pentru ţara noastră şi pentru partidul nostru dacă v-aţi retrage ca lider de partid şi ca premier”, i-a transmis Hinds lui Boris Johnson.

author avatar
Andrei Coman
525 afisari

11 COMENTARII

    • Cei ce îmbrățișează acest globalism, sau ma rog sunt ademeniți cu bani pătați de sânge, uita ca acest sistem te arunca afara, ca pe, o măsea stricata când nu mai este de folos,

  1. Cind am citit știrea am crezut că este din Liban .Sunat și Javrid au sânge saxon!!!!!!!!!

  2. PE CAND VOM AVEA SI NOI ROMANII UN GUVERN LA UN NIVEL DE COMPORTARE RATIONAL SIMILAR ENGLEZILOR ?.
    CAT IL PRIVESTE PE JOHNSON ,SI-A FACUT-O SINGUR !.
    CAT IL PRIVESTE PE ZELINSKY ,A RAMAS FARA SUSTINERE SI FARA O TROMPETA !.

  3. Ciufulitule esti expirat.Dar acum ai timp sa mergi la frizer,sa mergi la petreceri,sa bei pe saturate.dilailaaaa…Game over

  4. Pacalici ciufulit trebuia trimis de demult la prășit. Doar îl privești și vezi ce are in cap. Avem și noi destui coafați de care nu putem să ne descotorosim

  5. Ar trebui trimis și moș Joe sa moară de moarte bună acasă decit inpletucinduse pe scări și trinte cu bicicleta. Nu-și baga coada in europa nu erau războaie. Și la toți le tremură izmenele nu-i ies din cuvînt nici sfinții

  6. CIUFULITULE CUI IL LASI PE ZELINSKY ?,CINE II MAI DA LUI ARME CA SA SE BURICE LA RUSI ?.
    BIDEN ESTE SI EL CU PLUTA PE COLORADO IN CANION ! , AMERICANII SE OMOARA INTRE EI !,
    INFLATIA SI-AU CREAT-O SINGURI AMERICANII SI LE-A VENIT CA UN BUMERANG !,CHINA STRANGE RANDURILE CELOR DIN BRICS SI CHIAR SE UMFLA IN PENE ODATA CU ADERAREA ARABIEI SAUDITE !,A ARGENTINEI SI CHIAR A IRANULUI CARE VINE DIN URMA .
    CAT PRIVESTE FOAMETEA MULT TRAMBITATA CA FIIND PE CEREALELE UCRAINEI !,ADEVARUL A IESIT LA IVEALA -CEI CARE ACUM IMPORTA MAI MULT DECAT PRODUC CEREALE SUNT CHIAR AMERICANII !!!!!!!!!!. INTR-UN JOC RIDICOL HOTUL STRIGA HOTII ,IAR CEI CARE PUN MANA PE PIX VAD CA UCRAINA NU-I BURICUL PAMANTULUI IN MATERIE DE EXPORT CEREALE DIN CELE 2300 MILIOANE DE TONE CAT SE VEHICULEAZA PE INTERNET PRODUCTIA GLOBALA DE CEREALE ,CELE 20MILIOANE DE TONE ALE UCRAINEI SUNT DOAR 0,86% !!!!!!!!.

  7. mi se pare ca unii pe aici sunt rasisti. de ce nu trebuie oameni cu nume sunak si javid sa fie politicieni in anglia daca sunt cetateni si au calificari?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger