AcasăȘTIRI EXTERNEBoris Johnson pune presiune pe China: premierul britanic le cere un răspuns...

Boris Johnson pune presiune pe China: premierul britanic le cere un răspuns imediat!

Boris JohnsonBoris Johnson, pe masa de operaţie: medicii au intervenit de urgenţă!

Poziţia Chinei în problema Ucrainei este obiectivă şi corectă, iar timpul va dovedi că se află de partea justă a istoriei, a declarat ministrul de Externe Wang Yi.

„China nu accepta niciodată nicio coerciţie sau presiune externă şi se opune oricăror acuzaţii nefondate şi suspiciuni la adresa sa”, le-a declarat Wang reporterilor sâmbătă, potrivit unui comunicat difuzat duminică de ministerul său.

Problema este că Boris Johnson nu e satisfăcut de acest răspuns. Premierul britanic doreşte ca Beijingul să condamne cu fermitate invazia Rusiei în Ucraina.

China are „al doilea gând”?

Pe măsură ce trece timpul și pe măsură ce numărul atrocităților rusești crește, cred că devine din ce în ce mai dificil și mai jenant din punct de vedere politic pentru oameni să accepte, fie activ, fie pasiv, invazia lui Putin”, a spus el pentru ziar.

Însă el a spus că crede că Beijingul începe să aibă „al doilea gând” cu privire la poziția sa neutră.

China nu a condamnat încă acțiunile Rusiei și au existat rapoarte că Moscova i-a cerut ajutor. Vineri, președintele american Joe Biden a avertizat China că ar exista „consecințe” dacă va oferi asistență.

Xi Jinping a avut o discuţie cu Biden

În cursul videoconferinţei, Xi i-a spus lui Biden că războiul din Ucraina trebuie să se încheie cât mai curând, şi a făcut apel la statele NATO să aibă un dialog cu Moscova.

Mesajul cel mai important transmis de preşedintele Xi este acela că Beijingul a susţinut întotdeauna menţinerea păcii globale. „Noi am fost întotdeauna pentru menţinerea păcii şi împotriva războiului”, a insistat ministrul de Externe al chinezilor, reiterând că Beijingul va face judecăţi independente.

O soluţie durabilă rezidă în respingerea mentalităţii Războiului Rece, reţinerea de la confruntarea de bloc şi construirea unei arhitecturi regionale de securitate echilibrate şi sustenabile pentru realizarea păcii pe termen lung în Europa, a adăugat Wang, citat de Xinhua.

author avatar
Andrei Ștefan
399 afisari

6 COMENTARII

  1. De dorit oricine poate sa doreasca orice. Normal ca pozitia si deciziile Chinei sunt ale unei tari independente, ca doar nu e Romania.

  2. Pentru ADEVAR din Ucraina (80%) ,cititi pe Google : Familia ROTHSCHILD sau Casa de Rothschild .!

  3. Ucraina a fost „CUMPARATA ” de Rothschild in anul 2015. in procent de 80%.! ADIO SUVERANITATE.!

  4. Chiar daca este o tara comunista, China isi apara interesele nationale. Un exemplu si o lectie pentru toata lumea

  5. China au facut o puternica ei occidentalii care de ani si au externalizat locurile de munca pt ca e mai ieftin si asa si au distrus venitutile statale si altele , ei sunt sub doctrina lui soross si swab cu toate aberatiile mentale iar altii cu economia!!!Asteptati sa deveniti slugi la ei!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger