AcasăȘTIRI EXTERNEDEZVĂLUIRI. Boris Johnson, petrecere cu 100 de invitați în plină pandemie! „Aduceți-vă...

DEZVĂLUIRI. Boris Johnson, petrecere cu 100 de invitați în plină pandemie! „Aduceți-vă propriile băuturi!”

Boris Johnson, la petrecere cu 100 de invitați în plină pandemie. „Aduceți-vă propriile băuturi”

Premierul britanic Boris Johnson s-a confruntat luni cu noi dezvăluiri jenante care alimentează acuzații de încălcare a regulilor sanitare împotriva Covid-19, odată cu publicarea unui e-mail care relevă o petrecere în grădinile din 10 Downing Street.

După acuzațiile de sărbători în preajma Crăciunului în cercurile puterii, care au dus la deschiderea unei anchete interne, în ultimele zile au apărut acuzații cu privire la o petrecere din 20 mai 2020, la care, potrivit unor mass-media britanice, Boris Johnson a fost prezent împreună cu soția sa, Carrie.

După „o perioadă incredibil de încărcată, o mică petrecere”

Potrivit canalului de știri ITV, secretarul privat lui Boris Johnson, Martin Reynolds, a trimis un e-mail în acea zi către aproximativ 100 de persoane, invitându-le „după o perioadă incredibil de încărcată” să „profite de vremea bună” din timpul zilei la o „mică petrecere” în grădinile din Downing Street.

„Alăturați-vă nouă de la ora 18:00 și aduceți-vă propriile băuturi”, se încheia mesajul.

Întrebat – înainte de această publicație – despre prezența sa la acest eveniment, Boris Johnson s-a mulțumit cu un zâmbet stânjenit pentru a se referi la ancheta în curs, scrie AFP.

Angela Rayner, numărul doi al opoziției laburiste, i-a cerut șefului guvernului să „spună adevărul”, acuzându-l de „nerespectare” a regulilor sanitare. „Când petrecea, lucrătorii din prima linie și-au pus viața în pericol”, a scris ea pe Twitter, referindu-se la lucrătorii din domeniul sănătății, „și prea mulți dintre noi am pierdut pe cei dragi și nu ne-am putut lua rămas bun de la ei”.

În urmă cu o lună, consilierul Boris Johnson, Allegra Stratton, și-a dat demisia după publicarea unui videoclip în care apărea făcând glume despre o petrecere de Crăciun care ar fi avut loc în Downing Street anul trecut.

La aceasta s-a adăugat, la sfârșitul lunii decembrie, publicarea de The Guardian a unei fotografii în care Johnson și colaboratorii săi apar delectându-se cu vin și brânzeturi fine în grădina din Downing Street. Serviciile lui Boris Johnson au răspuns că a fost o întâlnire de lucru.

author avatar
Tudor Borcea
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger