AcasăȘTIRI EXTERNEBoris Johnson îi dă un "brânci" lui Klaus Iohannis şi-i "FURĂ" locul....

Boris Johnson îi dă un „brânci” lui Klaus Iohannis şi-i „FURĂ” locul. Răsturnare de situaţie

Boris Johnson îi dă un "brânci" lui Klaus Iohannis şi-i "FURĂ" locul. Răsturnare de situaţie

Premierul britanic interimar Boris Johnson ţinteţte jobu-ul pe care-l doreşte cu ardoare şi Klaus Iohannis: pe cel de secretar general al NATO. Actualul deţinător al funcţiei, Jens Stoltenberg îşi va mai exercita mandatul până în septembrie 2023.

Iohannis a semnalizat într-o conferință de presă că ar fi interesat de acest post, chiar dacă mandatul lui de președinte se va încheia la finalul anului 2024.

Boris Johnson, o garanţie pentru NATO

Boris Johnson e văzut de colegii săi de partid ca o garanție că NATO va continua să aibă o poziție fermă față de Rusia, dat fiind că premierul demisionar a avut o poziție netă pro-Ucraina.

Surse conservatoare au declarat că Johnson s-ar putea lovi de refuzul lui Emmanuel Macron, președintele Franței. Secretarii generali ai NATO sunt aleși cu votul unanim al statelor membre.

Printre candidaţii la succesiunea lui Jens Stoltenberg se află preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul olandez Mark Rutte, dar şi câteva femei, printre care fosta preşedintă a Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, premiera estoniană Kaja Kallas, dar şi și fosta președintă a Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarović.

author avatar
Andrei Ștefan
1.227 afisari

10 COMENTARII

  1. Eu zic să o aleagă pe Ursula, ca să poată pune pe butuci și NATO, că UE a dus-o în pragul falimentului.

  2. Si care am crezut ca Zelensky o sa ajunga sef Nato dupa ce ii bat pe rusi in Ucraina! Se pare ca functiile nu se mai dau pe merit numai pe influenta. Din pacate Iohannis nu are nici una nici alta

  3. NATO are 2grupuri incompatibile care la primul conflict serios se vor separa.De 30de ani comunistii se lupta din rasputeri sa corupa oficialii NATO prin afaceri de coruptie,spagi,sexuale. Ce vedem acum in Ucraina e consecinta ignorarii realitatii cu gunoiul ascuns sub pres.Acum gunoiul de sub pres a luat foc si risca sa se extinda
    Trump a spus toate chestiile astea degeaba pentru ca mafia are multi politicieni santajabili

  4. I-o trag baietii lui Claudiu. L-au aburit dar, mai nou, se pare ca Boris Johnson e preferat!
    Isi merita soarta Claudiu. Va trece din nou la meditatii. Numai ca acum Fiscul e cu ochii cat cepele pe impozitarea lor, asa ca perspectiva unor noi case este indepartata.

  5. NATO nu are nici o valoare este o hasna condusa de drogati si pedofili homolai ,Victorie pentru Rusia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger