AcasăȘTIRI EXTERNEBoris Johnson aduce veşti îngrozitoare pentru întreaga Planetă despre noua tulpină de...

Boris Johnson aduce veşti îngrozitoare pentru întreaga Planetă despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britianie

Boris JohnsonBoris Johnson aduce veşti îngrozitoare pentru întreaga Planetă despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britianie

Premierul britanic Boris Johnson a făcut un anunţ îngrozitor pentru întreaga omenire: se pare că noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie este mai contagioasă şi „mai letală”.

Dovezile științifice de până acum cu privire la noua variantă de coronavirus care a apărut în Regatul Unit sugerează că aceasta ar fi mai mortală decât varianta obișnuită, spune prim-ministrul țării, Boris Johnson.

Pe lângă faptul că se răspândește mai repede, se pare că există dovezi conform cărora noua varianta este asociată și cu un grad mai ridicat de mortalitate.

Faptul că NHS (n. red. – sistemul național de sănătate britanic) se află sub această presiune intensă este urmarea impactului acestei noi variante”, a spus premierul britanic.

Noua variantă de COVID-19, cu 30% mai mortală

Conform cercetătorilor citați de Johnson, noua variantă este cu 30% mai mortală decât varianta inițială a virusului.

Datele au fost obținute pe baza analizei matematice a numărului de decese, în medie, a persoanelor infectate cu varianta inițială și a persoanelor infectate cu varianta nouă de virus.

Sir Patrick Vallance, consilierul-șef al guvernului britanic pe probleme de cercetare științifică spune, totuși, că datele noi nu sunt încă finale.

Şi în România a fost confirmată noua tulpină

Două noi cazuri de pacienţi infectaţi cu tulpina de COVID depistată în Marea Britanie au fost confirmate, vineri, la Institutul Matei Balş din Capitală.

Numărul cazurilor confirmate de români contaminaţi cu noua tulpină urcă astfel la 3. Primul caz a fost al unei femei din Giurgiu, care a ieşit din carantină la începutul acestei săptămâni.

author avatar
Andrei Ștefan
394 afisari

2 COMENTARII

  1. De când poala mea drogatul poolii are cunostinte medicale? In timp ce participa la o orgie a descoperit noua tulpină. Ăștia ne iau de prosti .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger