AcasăȘTIRI EXTERNE„Bombardierul Apocalipsei”, folosit de Putin în Ucraina. Tupolev-22M3 poate lovi ținte aflate...

„Bombardierul Apocalipsei”, folosit de Putin în Ucraina. Tupolev-22M3 poate lovi ținte aflate la 2800 km depărtare! – VIDEO

Bombardierul apocalipsei folosit de Putin în Ucraina / Foto: Facebook

În Ucraina, Rusia folosește un arsenal diversificat de arme, observă analiștii militari. Însă una dintre ele este atât de eficientă încât a atras atenția tuturor, mai ales a ofițerilor NATO.

Este vorba despre bombardierul Tupolev/Tu-22M3. Lansat la viteză maximă, acest bombardier supersonic ar putea ajunge în Europa sau în SUA într-un timp foarte scurt.

Tu-22M3, avionul care a cucerit orașul Mariupol

Vladimir Putin avertizează cu regularitate că va ataca țările occidentale dacă Federația Rusă se va simți amenințată de NATO. Mai mult, oficialii ruși s-au lăudat în repetate rânduri că pot distruge țări precum Marea Britanie sau Finlanda „în câteva minute”.

De unde acest optimism? Potrivit presei occidentale, Vladimir Putin știe că poate conta pe un aliat puternic – Tupolev Tu-22M3 (Backfire, cod NATO). Întreaga putere a acestui bombardier supersonic de mare viteză a fost deja demonstrată în timpul războiului din Ucraina.

Testat cu succes, Tu-22M3 a pus la pământ apărarea aeriană a portului Mariupol și a distrus, aproape singur, toate capacitățile militare ucrainene!

Tu-22M3, un bombardier cu rază de acțiune de 7000 de kilometri!

Bombardierul Tu-22M3 este un avion cu reacție care poate ajunge foarte departe – fără bombe la bord, are o rază de acțiune de 7.000 de kilometri! Încărcat, el poate parcurge până la 2.400 de kilometri. Este „puțin”? Mai gândiți-vă după ce aflați că aceasta este distanța dintre Moscova și Geneva! În mai puțin de o oră, bombardierul Tu-22M3 ar fi deasupra Genevei, căci poate zbura cu 2.327 km/h.

Tu-22M3 poate transporta un echipaj de patru persoane și are o capacitate de încărcare de până la 24 de tone de bombe!

Și asta nu este tot: Tu-22M3 poate transporta și Kh-47M2, rachete hipersonice care pot fi echipate cu focoase nucleare!

75 de bombardiere Tu-22M3 folosite în Ucraina

Rusia a folosit acest avion în Siria, dar și în mini-războiul din Georgia. Până acum, un singur Tupolev a fost doborât, în 2008, deasupra Georgiei, punctează Blick.

Dar Tupolev Tu-22M3, modernizat în ultimii ani, are un atu puternic: poate lansa rachete de croazieră către o țintă aflată la 2.800 de kilometri distanță! Cu alte cuvinte, aeronava nu trebuie neapărat să părăsească propriul spațiu aerian pentru a avea un efect distructiv.

La jumătatea lunii aprilie, UAF a raportat pentru prima dată că aceste avioane de vânătoare survolau și îi bombardau teritoriul.

Pentagonul estimează că Rusia folosește până la 75 de astfel de avioane în Ucraina. Până în prezent, acestea au fost folosite în principal pentru a distruge rețeaua feroviară și apărările antiaeriene ale marilor orașe ucrainene, inclusiv în atacul asupra Aeroportului Hostomel, de lângă Kiev.

author avatar
Tudor Borcea
1.530 afisari

4 COMENTARII

  1. ZIARE.COM SITE-UL SECURISTILOR PUPIN CURISTI FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI IDIOTI SI IMBECILI 2022-06-11 14:03 14:03:43
    ZIARE.COM SITEUL JEGULUI JURNALISTIC DE KLOSETARI ANALFABETI
    ZIARE.CUM UN COTIDIAN AL RUSINII SI DEZONOAREI PRESEI ROMANESTI CE LINGE VARTOS IN COOR CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE IN FRUNTE CU DULAPUL DE LA COTROCENI
    DEZINFORMARE SCARBOASA SI MINCIUNI FARA LIMITA PE SITE-UL ANALFABETILOR ZIARE.COM

  2. Aruncă babele cu castraveți murați și l-au terminat ! Dacă mai dă din aripi, vine aviatorul erou care nu există și-l rezolvă, vai de capul lor de ucrainieni proști conduși de idioți mincinoși

  3. Succes si victorie pentru armata Rusiei impotriva nazistilor ucraineni si homalailor drogati NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger