AcasăȘTIRI EXTERNEBOMBĂ la bordul unui avion ce zbura spre Rusia? Aeronava s-a întors...

BOMBĂ la bordul unui avion ce zbura spre Rusia? Aeronava s-a întors de urgenţă la Belgrad

air serbiaBOMBĂ la bordul unui avion ce zbura spre Rusia? Aeronava s-a întors de urgenţă la Belgrad

O aeronavă de pasageri care zbura pe ruta Belgrad – Moscova a fost nevoit să se întoarcă în capitala Serbiei după o alertă cu bombă la bord, a relatat luni ziarul belgrădean Vecernje Novosti.

Avionul s-a întors la Belgrad după un e-mail cu un mesaj că aparatul a fost minat.

Compania Air Serbia suspectează „un război special”

Cu puţin înainte de a ajunge în Slovacia, aparatul s-a întors spre Belgrad când se afla deasupra Ungariei. Un semnal similar a fost primit la 11 martie. Atunci avionul a fost întors, dar mesajul s-a dovedit a fi fals.

Mesajul fals că avionul era minat a fost trimis de pe teritoriul Ucrainei. Publicaţia îl numeşte „un război special împotriva companiei de stat Air Serbia”. În avion se aflau 125 de pasageri şi membri ai echipajului.

Altfel, Serbia reduce numărul de zboruri către Rusia din cauza presiunii din partea Occidentului. Numărul zborurilor către Rusia din Turcia este de 30 de ori mai mare decât din Serbia, însă nu se fac reclamaţii împotriva acestora.

Potrivit preşedintele Aleksandar Vucic, o serie de ţări arabe efectuează de 15-20 de ori mai multe zboruri către Federaţia Rusă, dar Occidentul cumpără de la ele petrol, de aceea nu are pretenţii în ce le priveşte.

author avatar
Andrei Ștefan