AcasăȘTIRI EXTERNEBOMBĂ: Israelul a spionat Departamentul de Stat al SUA! Dar cum au...

BOMBĂ: Israelul a spionat Departamentul de Stat al SUA! Dar cum au făcut-o a surprins o lume întreagă

iphone spionaj israelBOMBĂ: Israelul a spionat Departamentul de Stat al SUA! Dar cum au făcut-o a surprins o lume întreagă

Acuzaţii incredibile de spionaj la nivel mondial: Iphone-urile a cel puţin 9 angajaţi ai Departamentului de Stat au fost piratate cu ajutorul softului sofisticat de spionaj dezvoltat de grupul israelian NSO.

Atacurile, care au avut loc în ultimele câteva luni, au fost împotriva unor oficiali americani din Uganda sau care lucrează la subiecte care au legătură cu această ţară, au spus două surse.

NSO a anulat conturile relevante

Aceste intruziuni reprezintă cele mai cunoscute atacuri ale hackerilor împotriva unor oficiali americani prin tehnologia NSO. Anterior, o listă de date cu ţinte potenţiale, inclusiv unii oficiali americani, a apărut în rapoartele despre NSO, dar nu era clar dacă intruziunile au fost doar nişte tentative sau au avut succes.

NSO a afirmat că nu are niciun indiciu că instrumentele lor au fost folosite, dar a anulat conturile relevante şi va investiga pe baza anchetei Reuters.

Cum atacă telefoanele acest sofware?

Software-ul NSO este capabil nu numai să capteze mesaje criptate, fotografii şi alte informaţii sensibile de pe telefoanele infectate, ci şi să le transforme în dispozitive de înregistrare pentru a monitoriza împrejurimile.

NSO Group şi o altă firmă de spyware ”au fost adăugate pe lista de entităţi pe baza unei hotărâri că au dezvoltat şi furnizat spyware guvernelor străine care au folosit acest instrument pentru a viza cu rea intenţie funcţionari guvernamentali, jurnalişti, oameni de afaceri, activişti, academicieni şi lucrători ai ambasadei”, a anunţat luna trecută Departamentul pentru Comerţ.

Compania NSO a spus că tehnologia sa ajută la oprirea terorismului şi că a instalat controale pentru a reduce spionajul împotriva ţintelor nevinovate. Apple şi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat au refuzat să comenteze asupra intruziunilor.

author avatar
Andrei Ștefan