AcasăȘTIRI EXTERNEBombă în SUA! Ce s-ar întâmpla dacă mâine ar fi alegeri. Numele...

Bombă în SUA! Ce s-ar întâmpla dacă mâine ar fi alegeri. Numele noului președinte al Americii…

Popularitatea preşedintelui Donald Trump este în creştere pe zi ce trece, chiar dacă Joe Biden, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, menţine un relativ avans în unele sondaje de opinie, informează postul The Hill. Revenirea lui Trump se datorează și faptului că îngrijorările privind coronavirusul au început să scadă, pe măsură ce sunt raportate tot mai puține cazuri de îmbolnăvire.

În acest moment, sondajele din statele americane arată bine pentru Joe Biden, dar există încă un drum lung de parcurs și lucrurile se pot schimba foarte repede, mai ales atunci când este implicat Donald Trump.

La nivel naţional, fostul vicepreşedinte Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, iar Donald Trump, candidatul Partidului Republican, cu 43%, relevă un sondaj efectuat în perioada 21-23 august de Institutul Change Research la cererea postului CNBC. Avansul lui Joseph Biden pare să se fi redus, dat fiind că în ultimele săptămâni sondajele indicau o diferenţă de 10%.

Joe Biden menţine avansul şi în şase state care vor fi decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial programat în noiembrie. Acestea sunt Arizona, Florida, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin. Cu toate acestea, avantajul lui Biden este de doar 1% în Carolina de Nord, de 2% în Arizona şi de 3% în Florida şi Pennsylvania.

Trump, apreciat pentru cum a „dirijat” situația epidemiologică

Schimbările de opinie apar pe măsură ce focarul de coronavirus din SUA, care este printre cele mai grave din lume, pare să se diminueze. Numărul de noi cazuri Covid-19 din SUA și spitalizări au scăzut constant, odată cu procentul de teste confirmate pozitiv.

În statele decisive din punct de vedere electoral, alegătorii par să aibă opinii mai bune despre politicile lui Donald Trump (48% sunt mulţumiţi, în creştere cu 2%), inclusiv despre modul în care preşedintele gestionează pandemia (47%, în creştere cu 3%).

Opiniile favorabile despre starea economiei SUA sunt în creştere, dar Donald Trump rămâne sub pragul majorităţii la acest capitol, starea de nemulţumire fiind la nivelul de 53%. El este susținut în continuare de statele Iowa, Ohio și Texas.

Statele Unite ale Americii organizează pe 3 noiembrie alegeri prezidenţiale şi parlamentare. Alegătorii din America vor decide dacă Donald Trump va rămâne la Casa Albă încă patru ani sau îi va lua locul candidatul partidului democrat, Joe Biden, cunoscut ca vicepreședinte al lui Barack Obama.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
772 afisari

7 COMENTARII

    • Eu sunt setat pe stevie , orezul ar fi o binecuvantare , cei din Siberia s-au adaptat . N-are nici o treaba alegerea lui Biden cu orezul , bag si eu ce-mi dicteaza Raionu …

  1. Căutați înregistrările Biden – Poroshenko. Le găsiți, încă, pe YouTube. Jegurile ” democrate ” au încercat impeachment la Trump pentru ceea ce a făcut, de fapt, Biden. Și cum a făcut! În plus, să te bizui pe orice sau oricine e mîna în mîna cu Obama, Killary Clinton, Pelosi, Schiff etcetera, înseamnă să fii sinucigaș, bașca prost tare.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Sateliții kamikaze

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022. Tot atunci Rusia a început o operațiune spațială:  a efectuat o serie de lansări...

Bursa Română de Zvonuri, Bârfe și Voturi (BRZBV)

Duduie BRZBV. Traderii vând și cumpără acțiuni exact ca în piețele săptămânale înainte de închidere când marfa veștejită este prezentată ca ofertă imbatabilă înainte...