AcasăȘTIRI EXTERNEBombă în Guvern! Ministrul Economiei, reținut într-o anchetă legată de achizițiile publice...

Bombă în Guvern! Ministrul Economiei, reținut într-o anchetă legată de achizițiile publice fără licitație din timpul Covid-19! Ministrul de Interne și șeful Poliției au fugit!

Bombă în Guvern, după ce o anchetă a forțelor speciale din Poliție a dus la „masacrarea” Executivului slove. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore pe ministrul Economiei, în timp ce ministrul de Interne și șeful Poliției au fugit, alegând calea demisiei „de onoare”.

La mijloc este o anchetă care vizează achiziționarea fără licitație de echipamente medicale pentru combaterea Covid-19! Ales Hojs, ministrul de Interne, care trebuia să se confrunte cu un vot de încredere în săptămânile următoare, a demisionat, împreună cu șeful Poliției din Slovenia.

Hojs este membru fondator al Camerei Inginerilor din Slovenia, fost membru al Consiliului de Administrație pentru consultanță în domeniul ingineriei la Camera de Comerț și Industrie din Slovenia și membru al Listei naționale de evaluatori calificați pentru soluționarea litigiilor în baza criteriilor FIDIC . El a fost președintele Asociației pentru Valorile Independenței Sloveniei timp de cinci ani.

Ministrul de Interne acuză Opoziția!

Deciziile celor doi au urmat reținerii ministrului Economiei, Zdravko Pocivalsek, care a aprobat achiziționarea echipamentelor medicale. Pocivalsek neagă faptul că ar fi vinovat, în timp ce Hojs a declarat că acuzațiile sunt motivate politic. Investigațiile sunt „un complot pentru a-i discredita pe miniștri, pentru a-l discredita pe premier și pentru a realiza căderea acestei coaliții”, a declarat Hojs într-o conferință de presă.

Obiectivul principal al investigației este un acord de achiziții pentru ventilatoare medicale de 8 milioane de euro (9 milioane de dolari).

11 săptămâni consecutive de proteste în Slovenia!

Scandalul coincide cu manifestațiile care au loc în întreaga țară împotriva premierului naționalist Janez Jansa. Protestatarii intenționează să demonstreze vineri pentru a 11-a săptămână consecutivă!

Oamenii cer ca Janez Jansa să demisioneze din cauza presupuselor acte de corupție. Totodată, premierului i se impută faptul că a pus căluș presei și a încercat să preia controlul justiției, atacând independența magistraților!

Nu-i așa că vă sună cunoscut scenariul?!

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.145 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger