AcasăȘTIRI EXTERNEBOMBĂ în Franţa! Nicolas Sarkozy merge la puşcărie?

BOMBĂ în Franţa! Nicolas Sarkozy merge la puşcărie?

Nicolas SarkozyBOMBĂ în Franţa! Nicolas Sarkozy merge la puşcărie?

O ipoteză fabuloasă a luat prin surprindere Fraţa: Nicolas Sarkozy poate merge la închisoare. Fostul şef de stat din Hexagon a fost inculpat pentru „asociere de răufăcători” în ancheta asupra suspiciunilor de finanţare libiană a campaniei sale prezidenţiale în 2007, ceea ce îi agravează situaţia judiciară în contextul în care mai are alte două procese în alte dosare.

La finalul a patru zile de audiere şi unui interogatoriu fluviu de peste 40 de ore încheiat luni seară, Nicolas Sarkozy a fost inculpat pentru a patra oară în acest dosar tentacular.

Am aflat cu cea mai mare stupefacţie despre această nouă inculpare (…). Nevinovăţia mea este din nou desconsiderată de o decizie care nu aduce nici cea mai mică dovadă privind orice finanţare ilicită„, a reacţionat fostul preşedinte francez pe Facebook. „În cele din urmă voi dovedi nevinovăţia mea completă. Mă voi lupta cu toată determinarea şi energia de care sunt capabil. Injustiţia nu va câştiga„, a mai spus Nicolas Sarkozy, conform Agerpres.

Pe 31 ianuarie, magistraţii l-au inculpat pentru „asociere de răufăcători” pe unul dintre foştii săi colaboratori, Thierry Gaubert, suspectat că a beneficiat de fonduri provenind de la regimul libian al lui Muammar Gaddafi care ar fi alimentat campania lui Sarkozy.

Printr-un rechizitoriu auxiliar de la sfârşitul lui ianuarie, Parchetul naţional financiar a extins investigaţiile la aceste fapte de „asociere de răufăcători„, deschizând calea către inculparea mai multor noi suspecţi, precum şi către agravarea urmăririi judiciare a unor protagonişti deja inculpaţi, printre care şi Sarkozy.

Nicolas Sarkozy se afla deja sub control judiciar

Fostul şef al statului a fost deja inculpat în martie 2018 pentru „corupţie pasivă”, „tăinuire de deturnare de fonduri publice” şi „finanţare ilegală a campaniei”. De asemenea, el a fost plasat sub control judiciar. Cu prilejul ultimei sale audieri, în iunie 2019, Sarkozy a denunţat un „complot”, iar apoi a refuzat să răspundă întrebărilor magistraţilor.

Nicolas Sarkozy a invocat în special imunitatea sa prezidenţială, reproşându-le judecătorilor că au ieşit din perimetrul autorizat al anchetei şi afirmând că deturnarea de fondurile publice ale unei ţări străine, de care este acuzat, este un delict care nu există în legea franceză.

Curtea de apel din Paris a respins în mare parte recursul lui Sarkozy şi a validat aproape în întregime investigaţiile lansate în urmă cu opt ani în această afacere cu multiple ramificaţii. Avocaţii lui Sarkozy au făcut recurs şi la această decizie.

Sarkozy are şi alte probleme de ordin penal

Pe lângă acest dosar, în care investigaţiile sunt încă în curs, fostul şef de stat va fi judecat între 23 noiembrie şi 10 decembrie pentru „corupţie” în afacerea aşa-numită a „ascultărilor”. El este suspectat că, împreună cu avocatul său Thierry Herzog, a încercat să obţină de la un înalt magistrat, Gilbert Azibert, informaţii secrete într-o procedură judiciară.

Sarkozy urmează, de asemenea, să fie judecat între 17 martie şi 15 aprilie 2021 pentru finanţarea ilegală a celeilalte sale campanii prezidenţiale, cea din 2012, în cadrul afacerii Bygmalion, în care i se reproşează depăşirea plafonului de cheltuieli de campanie.

author avatar
Andrei Ștefan
388 afisari

2 COMENTARII

    • Sarkozi nu prea era pretin cu bășinescu,dar bășinescu trebuie investigat ,anchetat pt. activitatea lui ca min. al transp. și cea de președinte de țară in care in complicitate ci Interesu Național cunoscut ca și Gabi IZMANĂ a taiat pensiile și salariile,provocind recesiune,a desființat școli, și a închis spitale și sectiile de poliție rurală provocînd un haos de nedescris!Pt. contractarea de imprumuturi de la FMI-20 DE MILIARDE, CE-A FACUT CU BANII UNDE SINT BANII?? Statul paralele Koveși&coldea de bășinescu a fost creat ,inventat spre distrugerea poporului român și al oricărui politician ce vrea sa faca ceva pt. români aruncîndu-i anatema de corupție fara nici o dovada , și condamnînd la inchisoare nevinovati fara probe in procese abuzive contrar legilor penale și CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger