AcasăȘTIRI EXTERNEBolsonaro face baie de mulțime, fără mască, deși Brazilia e grav afectată...

Bolsonaro face baie de mulțime, fără mască, deși Brazilia e grav afectată de pandemie! – VIDEO

Bolsonaro face baie de mulțime, fără mască, deși Brazilia e grav afectată de pandemie! - VIDEOBolsonaro face baie de mulțime, fără mască, deși Brazilia e grav afectată de pandemie!

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, abia vindecat de COVID-19, parcă a uitat total de pandemia care afectează întreaga lume. A făcut o baie de mulțime fără să poarte mască de protecție, deși statul pe care îl conduce este al doilea cel mai „lovit” de SARS-CoV-2, cu peste 3 milioane de cazuri confirmate.

Jair Bolsonaro a văzut o vizită în estul țării, pe 17 august, și a fost întâmpinat de zeci de oameni pe Aeroportul din Acaraju. După cum se poate observa în imagini, zeci de oameni s-au înghesuit să îl vadă pe președintele Braziliei în timp ce era purtat pe umeri de paznicii care îl însoțeau.

Președintele Braziliei a călătorit în Acaraju pentru a participa la inaugurarea unei centrale termoelectrice care ca asigura 15% din energia necesară în zona de nord-est a țării. Zeci de oameni l-au așteptat în cursul dimineții de 17 iunie pe Aeroportul „Santa Maria” din Acaraju și, deși aceștia aveau echipamente de protecție, Bolsonaro a sfidat legea, deși purtatea măștii este obligatorie în acest stat, potrivit g1.globo.com.

Bolsonaro, fără mască de protecție într-o mulțime de oameni

Aceasta este prima vizită pe care o face oficialul în statul brazilian Sergipe de când a câștigat mandatul de președinte, poate din această și oamenii sunt atât de entuzismați și nu respectă distanțarea fizică.

Alături de Jair Bolsonaro s-au aflat și ministrul Minelor și Energiei, Bento Albuquerque.

După ce i-a salutat pe oameni, acesta și-a pus masca de protecție și a mers în orașul Barra dos Coqueiros, orațul în care este situantă centrala termonelectrică.

La sfârșitul lunii iulie, după ce fusese declarat vindecat de COVID-19, Jair Bolsonaro anunța că are „mucegai” în plămâni și să urmează un tratament cu antibiotic.

„Numai ce am făcut un test de sânge. Ieri mă simțeam slăbit. Au descoperit că am o infecție. Acum mă tratez cu antibiotice”, a afirmat el, într-un videoclip live. „După 20 de zile petrecute în casă, am alte probleme. Am mucegai în plămâni”, a spus el, referindu-se la cele aproape trei săptămâni petrecute la reședința prezidențială. Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru coronavirus pe 7 iulie după luni în care a ignorat regulile de siguranță.

La doar câteva zile după ce Bolsonaro a spus că s-a vindecat de Covid-19, soția acestuia, Michelle, a primit rezultate pozitive. „Prima doamnă Michelle Bolsonaro a fost testată pozitiv pentru Covid-19 joi. Ea este în stare bună și va urma toate protocoalele stabilite”, a spus șeful statului, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger