AcasăȘTIRI EXTERNEBogații devin și mai bogați: boom-ul avioanelor particulare

Bogații devin și mai bogați: boom-ul avioanelor particulare

Cererea de avioane private este în plină expansiune – în măsura în care companiile nu le pot produce suficient de repede, iar cumpărătorii se confruntă cu perioade de așteptare extinse pentru livrări.

Tendința este atribuită în primul rând unui boom din ultimul an și jumătate, în special la eșaloanele superioare ale societății, pe măsură ce mai multe companii ies la bursă, piața de valori atinge niveluri record și cei care cheltuiesc se bucură de o perioadă prelungită de rate scăzute ale dobânzilor.

Numai în SUA, decolările și aterizările avioanelor de afaceri au crescut cu 40%, cel mai ridicat punct de dinainte de criza financiară din 2008, potrivit Morgan Stanley.

Piața atrage, de asemenea, cumpărători individuali care caută călătorii mai sigure și exclusiviste decât zborurile comerciale.

Pe fondul creșterii cererii în industria high-end, prețurile – atât la avioanele noi, cât și la cele la mâna a doua – înregistrează cele mai ridicate niveluri din ultimii ani, a declarat John Smith, reprezentantul companiei de consultanță Accenture.

Vânzările jet-urilor private (Cessna, Dassault, Gulfstream, Bombardier și Embraer) sunt în creștere cu 20% și în Europa, deși prețurile sunt cu 30% mai mari.

Cei care intră pentru prima dată pe piața de avioane private reprezintă acum peste 30% dintre cumpărători, conform unui raport recent al Goldman Sachs.

“Dacă te uiți la ziua de azi comparativ cu 2019, piața aproape a explodat. Este rezultatul creșterii bogăției miliardarilor în lume. Persoanele cu averi însemnate depășesc tradiționalul top Fortune 100 și văd avioanele private ca o imagine a avuției lor”, spune Stephen Friedrich, directorul comercial al Embraer.

author avatar
Radu Jacotă
182 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger