AcasăȘTIRI EXTERNEBoala implanturilor mamare - mii de femei o au

Boala implanturilor mamare – mii de femei o au

Mii de femei spun că s-au ales cu erupții cutanate, lipsă de concentrare și oboseală cronică după operațiile de mărire a sânilor.

La scurt timp după ce a făcut o astfel de operație, o pacientă pe nume Debbie Andrews a fost diagnosticată cu lupus, artrită reumatoidă și migrene cronice. După ce a fost afectată de simptomele dureroase timp de 20 de ani, Andrews a decis să-și elimine implanturile în iulie 2019. Ea spune că s-a simțit mai bine imediat ce s-a trezit din operație. Imediat aceasta a spus:„ Dumnezeule. Pot respira. ”

Andrews, care a apărut recent la un episod din A Closer Look de Business Insider Today, este una dintre zeci de mii de femei care spun că s-au îmbolnăvit din cauza implanturilor mamare.

Există peste 250 de grupuri, pagini și comunități Facebook dedicate să sprijine femeile cu această problemă, un singur grup având peste 96.000 de membri.

Deja mai mulți chirurgi plasticieni din SUA refuză să mai ofere implanturi mamare în efortul de a proteja viitorii pacienți. Dr. Jae Chun din Newport Beach, California, este printre aceștia „Nu-ți poți da seama cine va avea probleme și cine nu, așa că nu m-am mai simțit confortabil să le pun la dispoziția clienților”, a spus el. Dr. David Rankin din Jupiter, Florida, are programări în așteptare până în 2021 pentru femeile care doresc să le fie îndepărtate implanturile mamare. Acesta nu mai pune implanturi deloc. „Văd o îmbunătățire la mai mult de 90% din pacienții mei. Unii dintre ei sunt subiectivi, unii sunt convinși pe baza dovezilor prin teste trimise la laborator”, a spus Rankin pentru Insider. El a văzut la unii pacienți că erupțiile severe și reactiile alergice au disparut in următoarele zile după îndepărtarea acestora.

Tracie Mohler și-a pus implanturi în 2005 și a început să aibă dureri cronice și erupții cutanate doi ani mai târziu. Și-a părăsit slujba după ce a început să dezvolte probleme de vorbire și atacuri de panică regulate Acum, Mohler economisește fiecare bănuț pentru o eventuală intervenție chirurgicală. Pentru a-și ameliora durerea, ea ia zilnic șapte medicamente.

Societatea Americană de Chirurgi Plasticieni nu și-au exprimat interesul față de bolile care implică implantul mamar, dar președintele ASPS, Dr. Alan Matarasso, a declarat că este „îngrijorat și vorbește în mod regulat cu grupuri de femei și producători despre posibilitatea implanturilor de a provoca o multitudine de simptome precum dureri articulare și erupții cutanate „.

Între timp, a spus Matarasso, este responsabilitatea fiecărui chirurg să decidă ce este mai bine pentru pacienți săi și să aibă discuții  cu aceștia despre riscurile și beneficiile oricărei proceduri de chirurgie plastică.

 

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu