AcasăȘTIRI EXTERNEBoala de care suferă doar miliardarii lumii! Face ravagii în plină pandemie....

Boala de care suferă doar miliardarii lumii! Face ravagii în plină pandemie. Ce a pățit Jeff Bezos!

Jeff Bezos este primul om care ajunge la o avere-record de 200 de miliarde de dolari, mai exact 204,6 miliarde, devenind astfel cel mai bogat om din lume. Averea lui Jeff Bezos a ajuns să fie mai mare cu 90 de miliarde decât a lui Bill Gates, aflat pe locul doi în topul bogătașilor lumii, relatează Forbes.

Jeff Bezos poate fi considerat acum mai mult decât cel mai bogat om din lume. Cel mai mare acționar al Amazon a adăugat peste 82 de miliarde de dolari la averea sa netă în acest an.

Valoarea netă a CEO-ului Amazon a atins miercuri un record de peste 200 de miliarde de dolari, iar  acțiunile din comenzile retailerului online au ajuns la 3.441,85 de dolari. Capitalul Amazon este încă în creștere cu 86% până în prezent.

Averea lui Bezos a crescut într-un ritm fără precedent, deoarece oameni din întreaga lume au apelat la retailerul online în perioada de izolare pentru produse alimentare și divertisment. Acum este de peste 400 de ori mai mare decât averea reginei Angliei de 458 milioane de dolari și cu aproape 90 de miliarde de dolari mai mult decât cea de-a doua cea mai bogată persoană din lume, Bill Gates, care deține în prezent 116,1 miliarde de dolari.

„Obscen” de bogați

După Bezos, care se clasează pe primul loc, miliardarii americani din domeniul IT ocupă acum următoarele șapte locuri pe lista celor mai bogați 10 oameni din lume.

Directorul Apple, Tim Cook, s-a alăturat clubului miliardarilor după ce pandemia de coronavirus a ajutat cota gigantului tehnologic să înregistreze venituri record. Statutul său vine la doar câteva zile după ce Mark Zuckerberg a devenit cel de-al treilea membru al așa-numitului „Centibillionaire Club”,  averea personală crescând la 100 de miliarde de dolari (76 miliarde de lire sterline). Co-fondatorul Facebook dorește să-i prindă din urmă pe Jeff Bezos și Bill Gates pentru a atinge o valoare netă de 12 cifre.

Alături de Bezos, Gates și Zuckerberg este președintele LVMH, Bernard Arnault, care s-a alăturat pentru prima dată în clasamentul de 12 cifre anul trecut. Deși averea sa netă a scăzut la aproximativ 80 de miliarde de dolari în timpul pandemiei de coronavirus în martie, Arnault și-a recuperat titlul de centimiliardar în mai și astăzi valorează aproximativ 115 miliarde de dolari. Aceasta îl face a patra cea mai bogată persoană de pe Pământ, deținând cu aproximativ 90 de miliarde de dolari mai puțin decât Jeff Bezos.

Sărăcia peste tot în lume

Diferența uluitoare i-a determinat pe mulți să se întrebe dacă o astfel de creștere a veniturilor ar trebui să continue, mai ales că scăderea economică pe fondul pandemiei de coronavirus continuă să afecteze milioane de oameni din întreaga lume. Un raport recent al băncii elvețiene UBS a constatat că 77% dintre cele mai bogate familii și-au văzut averea crescând în timpul pandemiei, în timp ce un raport separat al Institutului de Studii Fiscale a constatat că cele mai sărace familii au întâmpinat o scădere a veniturilor.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
594 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger