AcasăȘTIRI EXTERNEBoala care ameninţă Europa. Nu are legătură cu noul coronavirus, dar epidemia...

Boala care ameninţă Europa. Nu are legătură cu noul coronavirus, dar epidemia a scăpat, deja, de sub control!

pesta porcinăBoala care ameninţă liniştea Europei. Epidemia a scăpat de sub control. / foto: Agerpres

S-a dat alarma în Europa! Mai multe focare de pestă porcină au fost identificate în Germania, care se extind cu o viteză uluitoare. Autoritățile sunt cu atât mai îngrijorate cu cât epidemia poate provoca probleme grave în industria europeană a cărnii, scrie Daily News Hungary.

China a interzis deja produsele germane din carne de porc, ceea ce înseamnă că acestea vor invada pieţele europene, generând o scădere semnificativă a preţurilor şi provocând dureri de cap pe termen lung majorităţii fermierilor.

Pesta porcină africană este inofensivă pentru oameni, dar este deja prezentă la mistreții din Germania. A fost suficient pentru China să interzică toate produsele din carne de provenință germane de pe piețele sale. China este una dintre cele mai importante piețe ale produselor din carne de porc din Germania.

Preţurile la carne au început deja să scadă

Tamas Eder, preşedinte al Asociaţiei Ungare a Cărnii, confirmă faptul că produsele germane din carne de porc blocate în Europa ar putea provoca probleme serioase pentru sectorul cărnii din Ungaria. Preţurile din Germania au început deja să scadă, un efect similar putându-se înregistra şi pe piaţa ungară, potrivit acestuia. Totuşi, ţările care-şi pot exporta produsele din carne pe piaţa chineză pot profita de pe urma situaţiei actuale.

Cel mai mare sindicat al fermierilor europeni, Copa-Cogeca, a făcut apel la toţi participanţii din cadrul industriei să-şi păstreze calmul, subliniind că reglementările europene stricte şi reacţia rapidă a autorităţilor germane vor contribui la stoparea răspândirii bolii.

Aceștia au reamintit că autoritățile germane au găsit mistreți infectați lângă granița poloneză, în Brandenburg, dar nu există prea multe ferme de porci în regiune. Astfel, organizația solicită tuturor actorilor de pe piață să ia în considerare toate măsurile introduse de autorități pentru a opri răspândirea virusului.

author avatar
Andreea Vlad
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger