AcasăȘTIRI EXTERNEBMW prezintă mașina care își poate schimba culoarea. Show cu Arnold Schwarzenegger...

BMW prezintă mașina care își poate schimba culoarea. Show cu Arnold Schwarzenegger – VIDEO

BMW prezintă mașina care își poate schimba culoarea. Show cu Arnold Schwarzenegger - VIDEO / Foto: printscreen

BMW a prezentat miercuri, la Las Vegas, un prototip de mașină care își poate schimba culoarea și dispune de tehnologii digitale în interiorul habitaclului, cum ar fi proiecția de informații pe toată lățimea parbrizului.

Automobilul, numit BMW i Vision Dee, a fost prezentat la expoziția anuală de electronice de consum din Las Vegas, SUA, în timpul unui mini-show cu Arnold Schwarzenegger.

Idei pentru viitoare mașini BMW

La același salon de anul trecut, producătorul dezvăluise deja o mașină care își putea schimba culoarea, dar numai în gri.

Caroseria noului prototip poate afișa o gamă întreagă de culori, în mod uniform, în dungi sau în carouri.

BMW i Vision Dee este încă un concept, dar este menit să inspire noile vehicule ale producătorului. Capacitatea de a proiecta informații precum viteza și direcția pe întreaga lățime a parbrizului, de exemplu, va fi disponibilă din 2025.

BMW a menționat, de asemenea, posibilitatea de a proiecta imagini în realitate augmentată sau chiar de a transforma întregul parbriz într-un ecran, tehnologii care ar trebui să facă posibilă îmbinarea „lumii reale cu cea virtuală”, informează Le Figaro.

Ideea este de a utiliza un set de programe informatice pentru a crea un „companion” care să ofere o experiență personalizată, a declarat șeful grupului, Oliver Zipse.

Numele Dee înseamnă „Digital emotional experience”. Actorul din Terminator s-a amuzat de această idee, spunând că este „puțin îngrijorat” să se pună atâta tehnologie într-o mașină „pentru că, în majoritatea filmelor mele, mașina era inamicul”.

author avatar
Tudor Borcea