AcasăȘTIRI EXTERNEBlindat românesc în război? Ce TANC a fost văzut pe frontul din...

Blindat românesc în război? Ce TANC a fost văzut pe frontul din Ucraina

Blindat românesc în război? Ce TANC a fost văzut pe frontul din Ucraina

Ucrainenii au precizat că, pe front, în războiul cu Rusia, a fost observată prezența în zona operației militare speciale din Ucraina a transportoarelor blindate de producție românească TAB-71M, publicând fotografii cu acestea.

Un lot de transportoare TAB-71M a fost introdus în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei.

România deținea 247 de astfel de transportoare

Informaţiile oficiale, până în acest moment, erau că România deținea 247 de bucăţi, iar alte circa 40 de unități au fost livrate armatei iugoslave și nu se știe ce s-a întâmplat cu acestea după destrămarea Iugoslaviei (TAB-71M ar putea fi și în dotarea statelor NATO, care s-au desprins din fosta Iugoslavie).

Jurnaliștii turci susțin că este vorba despre un TAB-71M ucrainean, modificat în România. De altfel, la începutul lunii octombrie, Rusia a cerut oficialilor români să recunoască public că trimite arme Kievului. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt de la Kremlin, a acuzat Bucureștiul că se ascunde după un așa-zis „sprijin umanitar”.

„Rămăşiţe” sovietice în Ucraina?

Este cunoscut faptul că transportoarele blindate TAB-71M s-au aflat în serviciul de luptă al Forțelor Armate Române și al celor din Republica Moldova. În anul 2017, Bucureștiul a decis să le înlocuiască cu un model mult mai modern.

Presa din Rusia a remarcat că fostele țări ale Tratatului de la Varșovia au început să transfere statului ucrainean rămășițele echipamentelor sovietice, pentru a scăpa de ele și a se reechipa cu modele occidentale.

Iar pentru autoritățile de la Kiev furnizarea oricărui tip de echipament militar este binevenită.

author avatar
Andrei Ștefan
1.682 afisari

7 COMENTARII

  1. Foarte bine. Trebuie să trimitem toate „gioarsele” pentru ca ciolovecii neonaziști să se lupte cu mujicii pînă le va dispărea și numele.
    Problema-i alta: că noi nu mai producem nimic-nimic. Acele TAB-uri erau fabricate de noi. Acum nici bolduri nu mai facem.

  2. DACA NU MAI PRODUCEM NIMIC, DACA NU MUNCIM, DACA…DE UNDE SI DIN CE JEFUIESC POLITICIENII, DE SE SPARG IN FIGURI CU ACHIZITII PESTE HOTARE, CU CONTURI IN STRAINATATE, DIN CE BANI FURA SAU SE INDESTULEAZA…RALUCA TURCAN, ABSOLVENTA DE MOSCOVA, CARE NU STIE RUSESTE, ALINA GORGHIU, SALTELISTA, CIOLACU, REVOLUTIONAR SI PIERDE VARA PANA LA VREO 40 DE ANI, VIRGIL POPESCU, ALT TUCALAR DE CARE NU SE DESPARTE NICI GENERALISIMUL DE NASIRIA, CIUCA..PENTRU CA DACA NU JEFUIESC OLTENII ROMANIA, SA O LASE IN SEAMA GRUPULUI DE LA CLUJ? SE CALCA TALHARII PE BATATURI PENTRU PARANDARAT, DAR PENTRU BINELE POPORULUI. SPER CA TOTI ACESTIA SA NU SE BUCURE NEAM DE NEAMUL LOR, DE CE AU FURAT…GOI ATI VENIT PE LUME, GOI LA SUFLET ATI TRAIT, GOI SA PLECATI DIN ASTA LUME! COADA DE TOPOR SFARSESTE SUB LAMA TOPORULUI, NEAM DE BOSCHETARI CE V-A RIDICAT VANTUL SI APELE PESTE GARDURILE TARII! CA PLEAVA VA VETI RISIPI…

  3. „Blindat românesc în război? Ce TANC a fost văzut pe frontul din Ucraina”
    @Andrei Stefan zearist trist de la Spirtu Haret
    Blindatul respectiv se numeste TANCurpemata aia chioara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger