AcasăȘTIRI EXTERNEBlestem la muzeul Titanic? O replică a aisbergului cade și rănește trei...

Blestem la muzeul Titanic? O replică a aisbergului cade și rănește trei oameni

Blestem la muzeul Titanic? O replică a aisbergului cade și rănește trei oameni

Scene de panică au avut loc la Titanic Museum Attraction, în Tennessee, SUA.

Există un blestem al celei mai celebre nave de linie? Un perete de gheață, o replică a unui aisberg, s-a prăbușit luni, 2 august, la Muzeul Titanic din Pigeon Forge din Tennessee, în Statele Unite, rănind trei vizitatori.

Cei trei răniți au fost duși la spital, unul cu avionul, ceilalți doi cu ambulanța.

Un accident-avertisment?

„În acest moment nu știm detalii despre amploarea leziunilor lor. Este de la sine înțeles că nu ne așteptam la un astfel de accident, mai ales că siguranța vizitatorilor noștri și a personalului nostru este o prioritate”, au spus oficialii muzeului pe pagina de Facebook a instituției.

În urma incidentului, Titanic Museum Attraction a fost închis din motive de securitate, înainte de se redeschidere marți. Potrivit Departamentului de Poliție din Pigeon Forge, prăbușirea peretelui de gheață pare a fi accidentală, scrie Ouest-France.

Inaugurat în 2010, Titanic Museum Attraction se prezintă ca cea mai mare „atracție Titanic” din lume. Vizitatorilor li se dau bilete de îmbarcare care conțin numele pasagerilor sau ai echipajului aflați la bordul navei de linie britanice care s-a scufundat în 1912 în prima sa călătorie peste Atlantic.

Experiențe dubioase

„Vreau ca vizitatorii să poată împărtăși cât mai aproape posibil ceea ce au experimentat pasagerii și echipajul Titanicului”, spune proprietarul muzeului, John Joslyn.

Printre altele, vizitatorii pot vedea cel puțin 400 de artefacte recuperate de pe pachebot, pot atinge „un aisberg veritabil”, pot „experimenta deplasarea pe scara cea mare a Titanicului, pe culoarele de clasa a treia, pe culoare înclinate sau să-și scufunde mâinile în apă aproape de zero grade” pentru a „ experimenta ceea ce au trăit pasagerii în călătoria fatală a navei de croazieră”.

Însă astfel de atracții sunt criticate pentru că exploatează financiar o dramă umană, fiind apreciate ca insultătoare pentru memoria celor care au urcat pe adevăratul Titanic și, spre deosebire de vizitatorii muzeului, n-au mai putut să plece.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.032 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger