AcasăȘTIRI EXTERNEBlackout la Paris! Versailles şi Luvru sting luminile mai devreme

Blackout la Paris! Versailles şi Luvru sting luminile mai devreme

Luvru

Palatele Luvru şi Versailles vor stinge luminile mai devreme, o măsură ce are drept scop sensibilizarea populaţiei în ceea ce priveşte criza energetică.

„În această (sâmbătă) seară, Piramida Muzeului Luvru va fi stinsă la ora 23:00 în loc de 01:00 dimineaţa”, a declarat, sâmbătă, ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, potrivit actu.fr.

Parisul stinge lumina noaptea

Decizia face parte din măsurile similare adoptate de municipalitatea Parisului care a decis, săptămâna aceasta, să stingă mai devreme luminile tunului Eiffel şi ale Hôtel de Ville.

„Vom stinge de asemenea luminile de pe faţada palatului Versailles la ora 22:00 în loc de 23:00 săptămâna viitoare. Simbolurile sunt importante pentru sensibilizarea populaţiei”, a adăugat ea, adăugând că „aceste măsuri simbolice” nu sunt suficiente.

În plus, ministrul a făcut apel la măsuri concrete suplimentare în vederea tranziţiei ecologice în muzee, cinematografe, teatre şi „ansamblul locurilor culturale din Franţa”.

Preţurile la energie au explodat în ultimele luni pe fondul invaziei ruse în Ucraina, iar numeroase state, persoane fizice, companii şi instituţii publice caută soluţii pentru reducerea consumului.

author avatar
Andreea Vlad
432 afisari

6 COMENTARII

  1. acum ma culc cand asistenta stinge lumina…”noapte buna dom’colonel. zice……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger