Cauta

Bitcoin, prima lovitură a ofensivei globale împotriva criptomonedelor

A început ofensiva globală împotriva criptomonedelor, iar ținta nu putea fi decât „regina”. Se trage în Bitcoin la foc automat și nu puțini sunt cei care prevăd sfârșitul acestei valute digitale. Mulți au făcut bani frumoși speculând creșterea Bitcoin, dar acum miza e prea mare, iar în piață își face loc jucătorii cu greutate. China a lansat yuanul digital și numai în monede ei mai acceptă plăți virtuale (cea mai mare lovitură posibilă dată comerțului!), iar Uniunea Europeană pregătește și ea terenul pentru trecerea la un euro digital. În același timp, America nu stă cu mâinile încrucișate, doar că la Washington dolarul fizic încă are forță să reziste.

Miercuri, Bitcoin a primit cea  mai dură lovitură, valoarea scăzându-i până la un nivel critic, sub 30.000 de dolari pe unitate. Impulsul l-a dat Elon Musk, cel care la începutul săptămânii a solicitat ca moneda virtuală Bitcoin să fie înlăturată din toate plățile efectuate la companiile sale, coloșii Tesla și SpaceX.

Cât a pierdut Bitcoin într-o singură zi

Dar ofensiva a fost accelerată de China. Din ordinul Partidului Comunist,  plățile cu Bitcoin efectuate de toate federațiile bancare din lume au fost interzise pe pământ chinez! Strategia Beijingului este clară și are legătură cu pregătirea terenului pentru lansarea yuanului digital, moneda viitorului gândită de chinezi și care va fi controlată de Banca Națională a Chinei. Începe ofensiva globală împotriva criptomonedelor din piață; dacă Bitcoin a fost lovită, niciuna nu va scăpa!

China a interzis deja tranzacțiile cu criptomonede

Marți, 18 mai, a doua zi după ce Elon Musk a început atacul, Federația Bancară Chineză a decis să interzică tuturor membrilor săi să ofere servicii denominate în Bitcoin. Însă anunțul formulat de chinezi și felul în care au pregătit comunicatul lasă să se întrevadă câțiva termeni preluați din discursul rostit în ultima vreme de Christine Lagarde, șefa FMI. Este și aceasta o nouă dovadă că războiul declarat împotriva criptomonedelor are în spate sprijinul tuturor băncilor centrale ale lumii.

„Criptomonedele nu sunt valute reale, atenție la speculații”, au avertizat, miercuri, mai multe federații bancare.

Băncile centrale preiau controlul pieței monedelor digitale

Băncile centrale din toată lumea au devenit din ce în ce mai alergice la criptomonede. Săptămâna trecută, Bruxellesul a vorbit despre viitorul unui euro digital.

De ce această disperare de a ataca Bitcoin și, implicit, toate celelalte monede virtuale? Fiindcă tranzacțiile valutelor digitale se face fără control din partea statului. Or, așa ceva este de neînchipuit pentru autorități și păpușarii din spatele guvernelor! Pentru a ține departe elita bancară de tranzacțiile efectuate, criptomonedele folosesc un sistem informatic descentralizat, numit blockchain, pe care statul nu îl poate controla/ îngrădi.

Nimic nu este întâmplător. Scopul final îl reprezintă eliminarea banilor de hârtie. Se va pune în circulație o monedă digitală, însă a cărei utilizare va putea fi pe deplin controlată prin Big Data. Oficial, pretextul îl constituie combaterea fraudei, nicidecum confiscarea libertății comerțului. Dincolo de argumentele publice stă o preluare vastă a vieții private cu ajutorul digitalizării. Despre asta e vorba în Marea Resetare.

Ultimele stiri

  • Ciolacu, în Pădurea Balotești: „Poluarea nu-i de stânga sau de dreapta”
  • Fermierii spanioli și francezi au blocat granița înaintea alegerilor europene
  • După gafele din ultimele săptămâni, Nicușor Dan se ascunde când aude despre dezbaterea cu Gabriela Firea
  • De ce PSD se opune taxării suplimentare a microîntreprinderilor
  • Cum scapi fără să plăteşti dacă ai spart o sticlă într-un supermaket. Regula pe care trebuie s-o ştii!
  • Victoraș Micula a mai scăpat de un dosar. L-a salvat prescrierea faptelor!
  • Alege ce citești
  • Alegerile europarlamentare, afacerea trecută sub tăcere
  • Angajaţii din România care ar trebui să se aştepte la majorări salariale în luna iunie 2024
  • Vameșii, scuturați la propriu. Controale corporale la ieșirea din serviciu
  • Exit mobile version