AcasăȘTIRI EXTERNEBiserica Protestantă germană, pusă la colţ: 1.260 de angajaţi ar fi comis...

Biserica Protestantă germană, pusă la colţ: 1.260 de angajaţi ar fi comis abuzuri sexuale! O victimă poate cere şi 50.000 euro daune

Scandal fără precedent în Biserica Protestantă germană (EKD). Un raport arată că angajaţii au agresat mii de victime, peste jumătate fiind copii. Studiul, ce a fost realizat de cercetători independenţi, descrie cazurile descoperite ca reprezentând „doar vârful aisbergului”.

EKD este o organizaţie umbrelă pentru principalele confesiuni protestante din Germania, incluzând în principal bisericile Lutherane, Calviniste şi ale Uniunii Prusace din întreaga ţară.

2.225 de victime

Numărul victimelor identificate în raport, 2.225, este bazat pe documente provenite de la asociaţiile bisericeşti regionale precum şi de la braţul pentru servicii sociale şi caritabile al EKD, Diakonie.

Nu este nici măcar vârful aisbergului, a declarat autorul principal al studiului. O parte dintre victime au solicitat deja despăgubiri. Victimele abuzurilor sexuale pot solicita despăgubiri financiare între 5.000 şi 50.000 de euro.

Până la sfârşitul anului 2022, bisericile regionale au anunţat un număr de 858 de aplicaţii pentru despăgubiri.

Cine ar fi agresorii?

Studiul nu este limitat la pastori, ci îi cuprinde pe toţi angajaţii bisericilor protestante, fie că este vorba de educatori religioşi, interpreţi de muzică religioasă.

Episcopul Kirsten Fehrs de Hamburg, actuala preşedintă a EKD, s-a declarat „puternic şocată” de rezultatul studiului.

„Ca instituţie, suntem vinovaţi de nenumărate crime comise împotriva a nenumărate victime.

De când mă ocup de acest subiect, am fost sincer zdruncinată de violenţa abisală căreia i-au căzut victime atât de mulţi credincioşi din Biserica noastră”, a afirmat episcopul.

 

author avatar
Andrei Ștefan
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger